A czujnik poziomowania nie jest właśnie z lewej strony?
Wysłane z mojego moto g(7) plus przy użyciu Tapatalka
Printable View
A czujnik poziomowania nie jest właśnie z lewej strony?
Wysłane z mojego moto g(7) plus przy użyciu Tapatalka
Meyle HD. Wieczne.
TRW do 159 to syf i dziadostwo.
Nope, z prawej...
Na meyle pewnie bym się zdecydował ale do Giulietty nie mają wahaczy. Albo ja nie znalazłem :(
A nawet nie sprawdzałem w ich katalogu.
Łączniki stabilizatora, jak i sam stabilizator mają, bo mam je i odtąd spokój, a do tej pory wymiana co rok po ok. 10 tys. km.
HD są naprawdę twarde i wytrzymałe. W BMW doskonale zastępują ori, czy Lemfordera. W 159 też mam Meyle HD i bez zarzutu.
Może sprawdzę ich katalog, bo mnie zaskoczyłeś. Pozdrawiam serdecznie.
Panowie,
Zaczyna mi się odzywać zawieszenie przednie. Skrzypi na nierównościach i lekkich "hopkach". Podczas uginania przedniej części pojazdu wyraźnie słychać skrzeczenie tulei tylnych na wahaczach przednich.
Jako, że samochód ma już 165tyś.km przebiegu i 10lat, chyba nie ma co bawić się w prasowanie nowych tulei tylnych, a jak już to wymieniać komplet ze sworzniami.
Przy takim zakresie pracy chyba sensowniej będzie wymienić oba kompletne wahacze, niźli przezbrajać całość w starych. I tu pojawia się pytanie - jakiej firmy?
Do Giulietty widzę, że dostępne są z popularniejszych TRW, Delphi, Monroe. Reszta to jakaś chińszczyzna. Które zatem wybrać? Delphi w komplecie to jakieś 460zł, TRW wychodzi już 660zł, a Monroe to jakieś 800zł.
Ktoś coś?
Ja wymieniłem tydzień temu przedni prawy.
Kupiłem najtańszy jaki był tzn NTY. Z przesyłką wyszło poniżej 150 zł.
Starego nie wyrzuciłem, i taki jest plan, że jak ten tani okaże się słaby to zregeneruję ten ori.
Na razie ładnie się wszystko trzyma, ale to dopiero tydzień :).
Do NTY mam jeszcze mniejsze zaufanie jak do MaxGear, więc odpada :)
Chyba wybiorę średnią półkę - Delphi. Myślę, że wytrzymają te 2-3 lata / 50tyś.km.
Dziś na przeglądzie wyszedł mi prawy sworzeń wahacza. Jaki polecacie? TRW, Delphi czy Magneti Marelli?
U siebie zakładałem TRW. Pierwsza wymiana wiąże się z rozwiercaniem nitów, bo oryginalnie sworzeń jest nitowany. W zestawie ze sworzniem będziesz miał śruby do mocowania sworznia. Po wymianie wypada sprawdzić i skorygować geometrię.