A czujnik poziomowania nie jest właśnie z lewej strony?
Wysłane z mojego moto g(7) plus przy użyciu Tapatalka
A czujnik poziomowania nie jest właśnie z lewej strony?
Wysłane z mojego moto g(7) plus przy użyciu Tapatalka
Meyle HD. Wieczne.
TRW do 159 to syf i dziadostwo.
Nope, z prawej...
Na meyle pewnie bym się zdecydował ale do Giulietty nie mają wahaczy. Albo ja nie znalazłem![]()
You can't be a true petrolhead until you've owned an Alfa Romeo
A nawet nie sprawdzałem w ich katalogu.
Łączniki stabilizatora, jak i sam stabilizator mają, bo mam je i odtąd spokój, a do tej pory wymiana co rok po ok. 10 tys. km.
HD są naprawdę twarde i wytrzymałe. W BMW doskonale zastępują ori, czy Lemfordera. W 159 też mam Meyle HD i bez zarzutu.
Może sprawdzę ich katalog, bo mnie zaskoczyłeś. Pozdrawiam serdecznie.
Panowie,
Zaczyna mi się odzywać zawieszenie przednie. Skrzypi na nierównościach i lekkich "hopkach". Podczas uginania przedniej części pojazdu wyraźnie słychać skrzeczenie tulei tylnych na wahaczach przednich.
Jako, że samochód ma już 165tyś.km przebiegu i 10lat, chyba nie ma co bawić się w prasowanie nowych tulei tylnych, a jak już to wymieniać komplet ze sworzniami.
Przy takim zakresie pracy chyba sensowniej będzie wymienić oba kompletne wahacze, niźli przezbrajać całość w starych. I tu pojawia się pytanie - jakiej firmy?
Do Giulietty widzę, że dostępne są z popularniejszych TRW, Delphi, Monroe. Reszta to jakaś chińszczyzna. Które zatem wybrać? Delphi w komplecie to jakieś 460zł, TRW wychodzi już 660zł, a Monroe to jakieś 800zł.
Ktoś coś?
Ja wymieniłem tydzień temu przedni prawy.
Kupiłem najtańszy jaki był tzn NTY. Z przesyłką wyszło poniżej 150 zł.
Starego nie wyrzuciłem, i taki jest plan, że jak ten tani okaże się słaby to zregeneruję ten ori.
Na razie ładnie się wszystko trzyma, ale to dopiero tydzień.
Do NTY mam jeszcze mniejsze zaufanie jak do MaxGear, więc odpada
Chyba wybiorę średnią półkę - Delphi. Myślę, że wytrzymają te 2-3 lata / 50tyś.km.
Dziś na przeglądzie wyszedł mi prawy sworzeń wahacza. Jaki polecacie? TRW, Delphi czy Magneti Marelli?
Ostatnio edytowane przez DavT ; 23-01-2023 o 20:18
U siebie zakładałem TRW. Pierwsza wymiana wiąże się z rozwiercaniem nitów, bo oryginalnie sworzeń jest nitowany. W zestawie ze sworzniem będziesz miał śruby do mocowania sworznia. Po wymianie wypada sprawdzić i skorygować geometrię.