samochód stał 24 godziny na zewnątrz podczas próby 8stopni , w rezultacie odpaliła po kilkunastu sekundach
Printable View
samochód stał 24 godziny na zewnątrz podczas próby 8stopni , w rezultacie odpaliła po kilkunastu sekundach
wykresy z wczoraj , samochód pomimo długiego kręcenia nie odpalił , dopiero załapał gdy w dolot dostał plaka
Popatrz na oczekiwane i zmierzone ciśnienie paliwa. Na screenie z 9 listopada są podobne (wtedy odpaliła), na tych dzisiejszych najpierw masz jakieś 50 barów (przy oczekiwanych 505), na drugim już w ogóle zero. Na pierwszy ogień sprawdź regulator ciśnienia paliwa, może jest zasyfiony lub trzeba w nim wymienić uszczelki lub cały regulator. Może masz kogoś na podmiankę?
Jesteś na Facebooku, na grupie Podkarpaccy Alfaholicy? Tam prędzej znajdziesz kogoś z twojej okolicy.
EDIT: Teraz dopiero doczytałem, że regulator paliwa już podmieniałeś, i to nie raz :(. Ale kurczę, skądś się to marne ciśnienie przecież musi brać.
Na pocieszenie - też mam podobnie, więc jeżdżę TSem :). Nowoczesne diesle to upierdliwe wynalazki.
Gdy dostała plaka w dolot, to odpaliła i potem już silnik pracował, czy zgasła po paru sekundach?
A pompa dostaje paliwo wogóle??
jak dostanie plaka to pracuje spoko nie gaśnie i pali później od strzała . Dzisiaj na zewnątrz 1 stopień samochód stał cały dzień i palił od strzała za każdym razem bez plaka .
Pompa raczej paliwo dostaje bo słychać buczenie a w chwili gdy nie chciała palić trzymałem za przewody gumowe przy pompie wysokiego ciśnienia i po przekręceniu zapłonu robiły się wyraźnie twarde,
co do regulatorów wymieniłem ich już kilka mam i nowe i używane,
ostatnio zmieniłem pompę w raz z regulatorem z rozbitka który jeździł do końca bez problemowo podobno
logi z dzisiaj , ktoś pomoże? bez plaka się nie obyło . Co ciekawe jak dostała plaka odpaliła od razu celowo wyłączyłem zapłon zaraz po odpaleniu i przy kolejnym odpaleniu nie trzeba było plaka paliła sama
Dzisiaj kupiłem nowy regulator ciśnienia bosch 440 pln akcja ta sama bez plaka nie odpali
Zrobiłem test przelewowy test trwał 4 minuty i w strzykawce wygląda to tak \ patrząc od rozrządu 24ml ,kolejny 48ml kolejny 40ml i ostatni 41ml plus to co w wężykach może ktoś się wypowiedzieć czy te wartości są okej ?
Jak dla mnie to te trzy są do wymiany. Za dużo idzie na przelew. Końcówki bym wymienił znaczy się. Sprawdz jeszcze korekty za pomocą FES/MES.
8v niestety nie ma korekt w MES :(.