to fakt , 156 to straszna bida w wyposażeniu , po przesiadce na stilo czy bravo2 sport w końcu czujesz się jak we współczesnym samochodzie
Printable View
156 jest dostępna od 97 r. a 147 od 01 r. to chyba oczywiste, że nowsze jest usprawnione.
A co do klimatyzacji to powyżej 2* się załącza kompresor. I nie ma w tym nic dziwnego.
Wydymione samsungiem.
Lift jest od 2003 roku i dostała przy okazji lifta środka w 2002 aż tempomat i komputer który do niczego nie służy oprócz wyświetlania mcsf
A 147 to jest dostępna od 2000 roku.
Normalne chyba w alfie ,nawet przedliftowa 156 świeciła sniezynką na mrozie.
Na parkingu złapała 5.5 stopnia i sniezynka zaczęła święcic , i świeci dalej mimo że obecnie są dwa stopnie. Dzisiaj rano przy 3 nie świeciła...radosny samochód
Najwidoczniej producent samochodu też nie "potrafi z fizykę", bo nawet w instrukcji pisze o włączeniu klimatyzacji przy parujących szybach i dał przycisk: :lol:
Który działa niezależnie od temperatury i niezależnie od działającej sprężarki! I odparowuje bardzo skutecznie szyby nawet przy 10 stopniowym mrozie, gdzie sam nadmuch bez palącej się lampki klimy nie jest w stanie ruszyć pary z szyb. Najwyraźniej producenci aut nie wiedzieli "że się nie da" (według naszych chłopków-roztropków) znaleźli sposób odparowywania szyb bez działającej sprężarki klimy, bo identycznie działa to we wszystkich autach jakie widziałem, gdzie nawet na dużym mrozie "włączenie klimy" błyskawicznie usuwa parę z szyb. :lol:Cytat:
ODMRO˚ENIE/ODPAROWANIE
SZYBKIE SZYB PRZEDNICH
(FUNKCJA MAX-DEF)
Aby uzyskaç szybkie odmro˝enie/odparowanie
szyb przednich (funkcja MAX-DEF)
nacisnàç przycisk (5) -.
Utożsamiasz cały system klimatyzacji z jednym tylko jego elementem - kompresorem.
Reszty nawet nie skomentuję.
Mi ostatnio sprężarka poszla... :/
jak powiedziała gdzie to idź po nią i przyprowadź do auta !!!
KHOT to skoro jesteś taki merytoryczny to wytłumacz mi jak niby ma ten system Ci osuszyć skoro nie suszy bo nie działa kompresor?
On nie osusza tylko ogrzewa szybę i masz wilgoć w powietrzu a nie na szybie. Nie osuszysz zimą auta.
Wydymione samsungiem.
Panowie, klimatyzacja w samochodzie to naprawdę nie jest żadna mechanika kwantowa...