-
Wymieniony czujnik wałka rozrządu i dalej nie odpala, dzisiaj wymieniłem czujnik wału korbowego i dalej nie odpala. Wyczyścilem kabel masowy od akumulatora i nowa sruba zamontowanea i też nie pali. Na plaku chce odpalić. Jak zamontowalem na próbę stary czujnik wałka rozrządu to znowu błąd p0340, a jak go skasuje i zamontuje nowy to błędów nie ma, ale nie odpala. Jakieś pomysły. Pompa wysokiego ciśnienia? Ostatnio wlalem Stp do filtra paliwa, ale jeździłem później jeszcze tydzień i było ok. Wtryski miałem w normie.
-
Ten rozrząd sprawdziłeś czy nie przeskoczył lub klina nie ścięło?
-
Rozrząd sprawdzony i jest ok wszystkie znaki się pokrywają.
-
Jest sens sprawdzić regulator ciśnienia w pompie CR i jakie ma być ciśnienie podczas odpalania auta. Jak sprawdzić czy komputer odczytuje z czujników sygnał. Pomóżcie bo już mi ręce opadają. Mam ochotę sprzedawać choć już włożyłem z 12 tys i szkoda.
-
Przy rozruchu powinien mieć ze 270 bar-ów. Mi raz nie odpalał bo wtrysk się zwalił i nie było ciśnienia, od razu leciało w powrót. Błędów już nie ma żadnych?
-
Błąd był p0016 ist i p0340 ale wymieniłem 2 czujniki i już nie wracają.
-
Gdzie w Fiat ECU scan lub jest opcja, chodzi mi czy komputer widzi odczyt z czujników wałka rozrządu rozrządu i wala korbowego
-
Regulator ciśnienia paliwa wyczyścilem ist choć był czysty i żaden błąd nie wyskakiwal od niego. Przepływa odbiera i nic to nie dało. Ciśnienie jest 270 bar.
-
Jesteś pewien za ten rozrzad ? Bo jak ścięło klin na wale korbowym to na znaki ci się może zgadzać a faktycznie rozrzad będzie przestawiony
Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka
-
6 załącznik(i)
- - - Updated - - -
Załącznik 247546przy próbie zapalenia na plaku znowu błąd p0340. I oceńcie koledzy zdjęcia z pomiaru ciśnienia pompy paliwa. Jak zcielo by klina to wydaje mi się, że jakieś ślady powinny być czy się mylę. Załącznik 247547Załącznik 247548Załącznik 247549Załącznik 247550Załącznik 247551