Może po prostu silnik jest przeładowany ? Posprawdzaj czujniki :)
Printable View
Może po prostu silnik jest przeładowany ? Posprawdzaj czujniki :)
U mnie gdy tak przy 3-3,5tys obrotów silnik na moment przestał pracować, to zapaliła się marchewa. Na drugi dzień podpiąłem pod kompa i oto takie błędy mi się wyświetliły:
P0404 - E.G.R device (5) --On się często pali, EGR mam zaślepione
P0380 - Glow Plug/Heater Circuit (1) --Nie wiem co to
P0191 - Fuel Rail Pressure (2)
P1320 - Cam/crank signal synchronization
Ktoś mi powie o co tu chodzi?
P1320 to chyba czujnik położenia wału
P0191 - bez sprawdzania być może jest to regulator ciśnienia paliwa ? Moge sie mylic niech ktos mnie poprawi :)
Ten fuel rail pressure to może byc efekt gasniecia. W sensie , że auto gaśnie i czujnik na listwie wtryskowej wysyła w tym momencie błąd do ecu , że cisnienie spada pomimo , ze nei powinno.
Kiedyś moja tez gasła. Tez z tym walczylem i wymiana czujnika wału nie pomogła za wiele. Tzn pomogła lecz nie do konca wyeliminowala problem. Prawdopodobnie miałem walnięty czujnik i do tego dodatkowo jeszcze pompa w baku. Okazało sie pozniej ze poprostu pompka w baku mi zdycha i w momencie jak wciskalem buta do podlogi auto gasło. Po wymianie kompletnej pompy w baku problem wyeliminowany i ayutko ze 3 lata niczym mnie nie zaskoczylo. Oby tak dalej. Wiem ze od momentu zakupu auta wskaznik poziomu paliwa w kabinei mi szalał. Pokazywał co chciał mimi ze auto tankowane było pod korek, to świeciła si erezerwa itp.
No mi tez pokazywało głupoty, ale wyeliminowałem ten problem, poprzez wyjęcie pompy ze zbiornika i wyczyszczenie wszystkich styków.
A czujnik położenia wału to w którym miejscu się znajduje??
u mnie jest to samo wymieniłem czujnik ciśnienia paliwa i nic to nie zmieniło napisz czy po wymianie czujnika wału jest poprawa