Tylko dlaczego nawiew na nogi zamyka się w pozycji szyba-twarz i sama twarz. Czy jeżeli byłby to "uraz" mechaniczny to nie powinno dmuchać niezależnie od ustawienia nawiewu?
Printable View
Tylko dlaczego nawiew na nogi zamyka się w pozycji szyba-twarz i sama twarz. Czy jeżeli byłby to "uraz" mechaniczny to nie powinno dmuchać niezależnie od ustawienia nawiewu?
A jeszcze dopytam jak dokładnie taka kalibracja wygląda. Czy wystarczy odpiąć klemy i system powinien sam ją przeprowadzić po ponownym zapięciu czy jest na to jakaś procedura?
dareek weź się czep ,dobra.....
pisze o tym że fiatowskie klimatroniki ,znaczy się denso czy valeo (bo to już nie to samo Denso co w japończykach),są niezbyt udane i marka nie ma tu znaczenia ,obróć sobie którąkolwiek część lub element i zobacz jakie tam masz logo.
Myślisz że giulietta to odstępstwo od polityki fiata i nagle ten klimatronik to coś lepszego.LOL naiwniak.
Myślisz że giulietta to odstępstwo od polityki fiata i nagle ten klimatronik to coś lepszego.LOL naiwniak.[/QUOTE]
Jak zamawiałem Giuliette to nie chciałem właśnie klimatronika z powodu kłopotów z NB.
Gość z salonu powiedział że zna problem bo miał NB i rzeczywiście tam klimatronik był "wadliwy"
i usterka się często zdarzała.
Aktualnie tak jak Dareek jeździ już drugą Guliettą z klimatronikiem i w Alfie ten problem jest znikomy
choć jak widać się zdarza.
Więc albo lepsza jakość wykonania albo lepsze materiały zastosowano w Alfie.
system działania wszystkich klimatroników jest podobny ale inna jest budowa tzw aktywatorów czyli silników sterujących nawiewami- w Bravo są bardzo cienkie plastikowe ośki które po prostu ulegają ukręceniu. W Julce spotkałem się z pękającymi trybikami okazjonalnie z ukręceniem osi aktywatora.