Potwierdzam. Opony 255/50 dobrze siedza na feldze 19', 8', chronia ranty. Wizualnie jak dla mnie idealnie. Jesli ktos potrzebuje, moge zrobic fotke
Printable View
Widac ze Polska to kraj wolności jeśli możecie tak sobie dopasowywać kol i opon rozmiary...do woli. Tak jak mialem w USA gdzie nikt nie zwracał uwagi na te sprawy..przynajmniej w większości stanów. Teraz w Niemczech...inna historia. Nie ma tu takiej wolności pod tym względem....i aby cos zmienić trzeba dobrze sie nachodzić po urzędach i słono zapłacić za zmiany.... i wpisy do dowodu rejestracyjnego. Trudne, i opcje bardzo limitowane..... a Polizei czycha!
Hej,
Lekko odświeżę temat, ponieważ głównie na jego podstawie sam zmieniłem opony na całoroczne Michelin CrossClimate 2SUV rozm. 255/50R19 (obie osie) do felg ORI 19" tych samych co pisał kolega zakładający temat Załącznik 288844
Wulkanizator kręcił nosem strasznie, że za szeroka opona - szczególnie przód - i coś może jeb**, i nie wiem czy to jego przesadna uważność bo i klienci mają różnie pomysły a potem pewnie biegną z płaczem, że wulkanizator zły.
Więc dla mojego świętego spokoju, czy ktoś widzi problem w jeździe na tych felgach 8x19 ET34 156117309 + opony 255/50R19 ?
Zajeździłem 2 komplety na tyle na tych felgach bez żadnych problemow.
Sent from my Pixel 8 Pro using Tapatalk
Dzięki, tak połowicznie mnie uspokoiłeś :D - bo masz tylko na tył, wulkanizator przywalił się głównie do przodu, że tam na styk, na tył twierdził, że jeszcze 'jak cie moge'
Ale skoro kolega Kołpak pisał, że wchodzą idealnie a z tego co się orientuje sprzedaje, dobiera koła/opony to chyba nie mam się czym martwić.
Hej, jest na forum ktoś ze stelvio na eibachach z Poznania najlepiej? Ujawniać się;-)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Witam, posiadam Stelvio (280KM) sprowadzone ze USA z napędem wyłącznie na tył. Obecnie jestem na etapie zmiany opon ze względu na zużycie. Do tej pory auto jeździło na oponach 235/60R18. Zastanawiam się nad założeniem dwóch opon 235/60R18 z przodu i dwóch 255/55R18 na tył. Na obecnych oponach nie zrobiłem zbyt wiele kilometrów i nie wiem jak auto zachowuje się na drodze w każdych warunkach. Czy wymiana opon na różne szerokości ma sens? Czy poprawi bezpieczeństwo prowadzenia? Czy będzie to dobrze wyglądało?
Tak x3 :)