-
Patent to normalna śruba na imbus ale metalowa od ALF JTD. Jak ktoś potrzebuje wymienić na plastik to proszę https://www.autosklep24.pl/pl/p/Kore...82462942/30457
całe 9 zyla :) najlepsze że w eperze nic nie podają o odpowietrzniku tylko "kup Pan komplet za 700 PLN" :) tak samo miałem z separatorem odmy. Podobno trzeba zakupić cały kolektor dolotowy (słowa mechanika). Zakupiłem to, wpiszcie w alledrogo "SEPARATOR ZAWÓR ODMY BMW 11127547058 111275377 N62" wymiana samej gumki reszta bez zmian tylko uważać przy ściąganiu dekielka bo lubi się podobno połamać. I latam już 15 tyś i wszystko ok.
-
Teraz czym najlepiej wyschnięty glikol zmyć ? jakiś preparat proponujecie do silników? I najważniejsze jaki strumień wody czym spłukiwać pod ciśnieniem, wiadrem czy dmuchać :)
-
Niezły patent ;)
Próbowałeś jakimś delikatnym zmywaczem?
-
magil patent z czym? :). Szukaniem rozrządu od opli? odmy z BMW czy śrubek z fiatów ? to jest paranoja. Przed wymianą kolejnych gadżetów alfy warto poszperać po necie. Porównać numery, wymiary itp.
Jedynym błędem jest dzwonić do ASO. :) Próbowałem dzisiaj lekko wodą z płynem do garów i nawet idzie. Jak będę na wsi to wymyje silnik. W mieście zjedzą mnie "dobrzy sąsiedzi" dlatego się pytałem czy płukanie karcherem to dobry pomysł czy dać na wstrzymanie i płukać z wiadra?
-
Z zaworem odmy to stary temat i znany.
Miałem na myśli patent - wymiana na metalowy odpowietrznik. Spodziewałem się jakiejś rzeźby ;)
-
hehehe też myślałem że jakaś rzeźba będzie :) ale dla świętego spokoju przy najbliższej okazji wywalę wszystkie plastikowe koreczki i założę metalowe.
-
Właśnie mam to samo
Jaka śrubę wkręcić żeby było ok
-
A zna ktoś rozmiar oringu który ma być pod tym odpowietrznikiem?Bo z ciekawości patrzyłem dziś i nie mam pod śruba oringu i troszkę pod cieka i nie da się jej do końca dokręcić.