To wcale nie dziwi. Czaem części są i znacznie droższe. A zamienników brak
ale za rurkę plastikową z odpowietrznikiem ? Zgroza.
coś u Jara we Wrocku wykombinują bo podobno mają patent![]()
Używkę kup.
Ja mam w miejsca tych odpowietrznikow wkręcone śruby imbusowe.Wyrwalo Ci to podczas jazdy?
Wyrwało prawdopodobnie podczas jazdy. Zauważyłem zmiany w pracy wentylatora chłodnicy, ciągle chodził na wolnych obrotach(wentylator) temperatura była w normie 90. Nie wiem czy śruby imbusowe to dobry pomysł. po to jest ten odpowietrznik żeby chyba automatycznie się odpowietrzał układ. Chyba że się mylę.
Magil jak mam kupić używkę i za chwile to samo będzie to trzeba coś wykombinować. Podobno te odpowietrzniki w JTS`ach padają często.
Podobno to te JTSy są do bani, taki nagar i takie to awaryjne, że nie da się tym jeździć
A na serio, moim zdaniem to przypadek.
Jaki patent ma ten serwis?
Na zdjęciu dobrze nie widać, wyrwało go z gwintem czy odleciała "czapeczka"?
Czapeczka odpadła. Jutro będę widział na czym ten patent polega.
Na moje mogła być za mocno dokręcona. Może mają jakoś zamienny odpowietrznik lub wkrecają śrubę. Daj znać.
Miałem dokładnie to samo. ta czapeczka została w palcach. Przewierciłem pozostałość plastikowego odpowietrznika (mowa o śrubce plastikowej od której odpadł łebek) małym wiertłem wkrętarką, wbiłem cieniutki śrubokręt i sam się zdziwiłem że dałem radę to badziewie wykręcić. Dopasowałem śrubę z dużym łbem i jest ok. A jeszcze jedno, tam jest oring uważaj nie zgub bo będzie ciekło. Ten rowek koło otworu to miejsce na oring. Łeb śruby musi być taki jak plastik odpowietrznika lub większy bo to łeb uszczelnia odpowietrznik. Miałem to w 2.0 JTDm ale jak widzę po foto to ten sam gówniany patent. A 7 sówek wydaj na piwo!![]()
Ostatnio edytowane przez Dugit ; 01-08-2019 o 20:26