Sorki, ale boję się tego wirusa.
Printable View
Sorki, ale boję się tego wirusa.
Jedziesz sobie normalnie, okno lekko uchylone i pyk - wpadł wirus. Ryzyko jak wygrana miliona ale jest. Okna nie otwieramy używamy klimkę i jej filtr. Filtr ma być sprawny, proponuję wymienić - jest o tym kilka wątków.
Pytanko: dlaczego bardzo dobrze działająca klima w elektryku super chłodzi zimą i grzeje latem?
Odpowiedź: bo oszczędzamy na akumulatorze, zasięg.
Po lificie coś pokiepścili z klimatyzacją. Przed liftem miałem ustawione 22 stopnie i praktycznie jej nie ruszałem... Teraz zimą 22 to za mało, a latem często dochodzę do 27 stopni. Nawet jeździłem z termometrem w kabinie i przy 22 stopniach na wyświetlaczu w kabinie było dokładnie 22 stopnie, ale jak dla mnie zdecydowanie za zimno. ASO też przeglądało klimatyzację i nic nie znaleźli.
Radek, ale to latem ustawiasz ją na 27 stopni?
Zdarza się, jak jest na dworze 35 stopni, to można oszaleć z różnicy temperatur. Zazwyczaj mam 26 - 27 (w trasie, w mieście często jeżdżę z otwartymi oknami), zimą 22, ale bywa, że podbijam do 24. Poniżej 22 bardzo rzadko schodzę w trasie, jak się robię senny, ale poniżej 19 to mi się chyba nigdy nie zdarzyło :).
To ja w sumie podobnie ustawiam, latem od 22 do 24, a jak upały po 35 to też tak nawet 26 :)