-
Tak, ja też nic nie znalazłem.
Owszem, ogarnąłem dwie firmy, które mogą się podjąć dorobienia tych uszczelnień. Sam się zastanawiam czy warto to w ogóle robić i na ile okaże się to skuteczne... Teflonowe będą przecież tak samo "sztywne", a czy "ciut grubsze" poprawi ciśnienie...?
Jeśli chcesz zaryzykować, to w przyszłym tygodniu mogę tam podjechać z tłoczkami i zostawić na wzór. 3-4 dni robocze i będziesz miał to wysłane; ja cały czas się namyślam :o.
-
Mówisz o dorobieniu przy okazji dorabiania sobie ?
Przez chwilę wpadł mi do głowy pomysł żeby te pierścienie zastąpić origami, ale nie nie... Trzeba to zrobić dobrze.
Nie znam właściwości teflonu, udało Ci się zdjąć te pierścienie z tłoczków? Nowe będą wchodziły na tłoczki jakoś po nagrzaniu czy będą miały zamek ?
Nie robiłem researchu, ale może są dostępne rurki teflonowe odpowiedniej średnicy w internecie, wtedy koszt dorobienia pewnie znacznie by spadł.
-
Nie, pomyślałem, że Ty będziesz królikiem doświadczalnym :-).
Uszczelnienia są płaskie, oring nie wypełni miejsc, w których leżą. Schodzą z tłoczków przy delikatnym podważeniu i (niestety) zmieniają swój kształt. Z tego co mi mówili, będą je nakładać na tłoczki (stąd trzeba by mieć je na miejscu) i ściskać tak, aby przywrócić im pierwotny kształt. Bez zamka. Z rurką nie wyjdzie.