-
[QUOTE
A parametry silnika to co masz dokładnie na myśli ?[/QUOTE]
Wartość oczekiwana vs zmierzona,
Paliwa, powietrza, doładowania
Nie słychać syczenia podczas przyśpieszania ?
Czy wszystkie wtyczki oraz wężyki sa na swoim miejscu? po "dzwonku" mogło się komuś coś pomylić !
-
Okazuje się że jednak jest reakcją na przepływomierz, turbo zaczęło jako tako pompować ale nie mam pojęcia czy tak jak powinno, jeśli chodzi o lewe powietrze to sprawdzałem wszystko ok, może ktoś podrzucić filmik jak powinno się wkręcać turbo na tym wskaźniku, tak żeby było widać obrotomierz i ten wskaźnik? Byłbym bardzo wdzięczny
- - - Updated - - -
Dodatkowo jak dzisiaj wkręciłem ją dość mocno wywaliło błąd "P0238 Ciśnienie ładowania turbosprężarki" i zapalił się check wie ktoś czy to wina czujnika czy jakiegoś nastawnika czy może samej turbiny? Błąd bez problemu się usunął po podłączeniu komputera, możliwe że odwala jej przez to że długo stała? Czy raczej w cuda nie wierzyć ?
-
-
U mnie przy dodawaniu gazu wskazówka leci na 1.6 bara i trzyma. W czasie jazdy oczywiscie
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
-
Bo masz auto po chipie. Seria idzie do max 1.4.
A co do błędu z tytułu to obstawiam dziurę w dolocie. Pewnie jakiś miękki przewód pękł. Ostatecznie N75 lub podciśnienie.
-
Przed chpiem tez szło do 1.6
-
Będzie trzeba sprawdzić jeżeli znowu wyskoczy ten błąd, spróbuję dokładniej przejrzeć te przewody a później przeanalizuje to co podesłał macinek102 ale wydaje mi się że wszystkie przewody są ok. Możecie mi podesłać filmik jak powinno się wkręcać turbo ?
-
Do tego nie trzeba ci filmiku. Wskazówka powinna dosc dynamicznie wejść na zadane ciśnienie i tyle w temacie. Ja akurat jestem trochę zasmarkany więc nie wyjdę niestety zeby to nagrać.
-
Czyli jednak chyba coś u mnie jest nie tak a z tym filmikiem to na spokojnie bo jeszcze trochę innej roboty mam i z tym się nie pali, chodzi tylko i wyłącznie o to że jakby ktoś mógł przy okazji jakiegoś wyjazdu do sklepu czy pracy nagrać i wrzucić dla porównania
-
Spoko jak tylko będę mog to nagram co to jak to np. U mnie wygalda