Błędzie ?
Na razie odpiąłem baterię i jutro spróbuję .
Printable View
Błędzie ?
Na razie odpiąłem baterię i jutro spróbuję .
A kto wymienia rozrząd z kluczykiem przekręconym na zapłon?
Sprawdzałeś położenie pierwszego tłoka na zblokowanych wałkach?
No zapomniałem, Tobie się nigdy nie zdarzyło ?? :D A że aku był kiepski to klękł w krótkim czasie.
Myślę że od strony mechaniki wszystko poskładane jak należy ...
A tutaj nagranie pracującego silnika http://www.sendspace.pl/file/1997615b328a78554487d1c
Witam !
Mam bardzo podobny problem a mianowicie jakis czas tem wymienilem rorzad u znajomego mechanika po przejechniu okolo2tys kilometów moja Alfa 146 boxer 1.4 zaczela tracic moc i pojawiala sie kontolka wtryskow . Postawilem ja do innego mechanika by sprawdzil elektronike wtryski itp nic nie stwierdzil wszytko niby ok . Zaproponowal spradzenie rorzadu i okazlo sie ze jeden z paskow faktycznie byl luzny . Teraz moje pytanie gdzie odac moja Alfe zeby mi to wkoncu zrobili do porzadku w okolicach opola . jak by sie ktos orientowal to prosze o pomoc . No i czy moglo sie cos przez takie cos stac powrzniejszego z silnkiem . Zgory dziekuje
Pozdrawiam !
Sciagnelem obudowy od paskow no i zlewj srony jak sie patrz na silnik pasek moglem sciagnac bez poluzowania napinacza . Ustawilem wedlug znakow zrobionych przez tego "mechanika" flamastrem . Dalo to tylko tyle ,ze auto odpalilo ale bez zmian jedynie tylko sie zmienilo ze czasem chcial zlapac wlasciwa moc ale znow sie pojawiala kontrolka ftryskow i spowrotem tragedia . Szczeze mowiac to nie wiem jak znalesc wlasciwe znaki . Jesli mozesz pomoc to z checia skorzystam
Sprawdziłem ciśnienia w garach i wyglądają następująco
1. 12,5 bar
2. 9 bar
3. 6,8 bar
4. poniżej 2 ...