Śmiem twierdzić że Iskra robi naprawde dobre świece i to w konkurencyjnych cenach .
Printable View
Śmiem twierdzić że Iskra robi naprawde dobre świece i to w konkurencyjnych cenach .
dziadostwa nie chce robic wymieniam komplet
a można prosic o zdjecie w ktorym miejscu dokladnie siedzi swieca . czy trzeba demontowac wtryski
za wtryskiwaczem...
wykorzystam znalezione zdjecie od kolegi KOLES 02
moze mi ktos zaznaczyc co odkrecic zeby sie dostac do tych nieszczesnych swiec
Obraz 014.jpg - Rozmiar oryginalny - Fotosik.pl
Też polecam wymienić wszystkie i przestrzegam przed dłuższą jazdą na wypalonych. Swoją 166 kupiłem już z dwiema przepalonymi i przy jednej niestety ukręcił się gwint tak się zapiekła. Skończyło się na zdjęciu głowicy i wszystkim z tym związanym tak więc radzę uważać. Na początek jednak trzeba sprawdzić połączenia, ponieważ zdarza się szczególnie przy przewodach "nasadzanych", że któryś po jakimś czasie się poluzuje i również będzie to powodowało miganie kontrolki przez kilka sekund.
bardzo bym prosil zeby mi ktos zaznaczyl na podanym wyzej zdjeciu w ktorym miejscu siedzi swieca.
u mnie przy odpalaniu trzeba chwile krecic, faluja obroty i dymi bardzo tak mi sie wydaje ze to wina swiec
pomoże ktoś bo nie chce jezdzic wiedzac że może sie coś stać z swiecami
Te strzałki na zdjęciu są źle na rysowane nie widać tam świec, są sporo głębiej trzeba dobrze się nachylić aby je zobaczyć.
Też ostatnio mam taki problem - kupiłem już świece i nie będę sprawdzał która się spalił - zmienię wszystkie. Kupiłem świece Beru po niecałe 70 zł sztuka.
I powoli przygotowuję się do wykręcenia ich, zdjąłem pokrywę z silnika i od kilku dni codziennie systematycznie zapryskuje je środkiem głęboko penetrującym, mam nadzieje ze to umożliwi mi ich odkręcenie.
Bedboys
Te strzałki na zdjęciu są źle na rysowane nie widać tam świec, są sporo głębiej trzeba dobrze się nachylić aby je zobaczyć.
Też ostatnio mam taki problem - kupiłem już świece i nie będę sprawdzał która się spalił - zmienię wszystkie. Kupiłem świece Beru po niecałe 70 zł sztuka.
I powoli przygotowuję się do wykręcenia ich, zdjąłem pokrywę z silnika i od kilku dni codziennie systematycznie zapryskuje je środkiem głęboko penetrującym, mam nadzieje ze to umożliwi mi ich odkręcenie.
08-03-2009 06:19
owszem te strzałki sa od innej sprawy z olejem , jakbys wymieniał to porób pare zdjec i podeslij mi jak mozesz
Panowie pytanie do osób które.wymienialy świeca w wersji 136KM.
jak wiadomo przewody są tam przykrecone nakretkami.
macie jakieś porady jak się zabrać za wymianę tych świec.
co odkręcić żeby było łatwiej.
1 in3 cylinder dostęp w miarę ok. 2,4,5 już gorzej.
jakieś magnesy kuoic żeby nakrętek nienpogubic itp itd. ?
podlalem je dziś wd 40.solidnie żeby się ładnie zakisily.
przeraża mnie dostęp do tych świeczek.
klucz dyno mam i nim będę odkrecal. generalnie zasady odwracania znam i poczytałem na necie co i jak ale ciekawią mnie jakieś triki które mi robota ułatwia.
pzd:)
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka