Ja bym sprawdził napiecie pod przekażnikami , przy wyłączonym zapłonie powinien być prąd na czerwonym kabelku( akumulator) na żadnym więcej któryś inny daje prąd na przekażnik i załącz krokowca
Printable View
Ja bym sprawdził napiecie pod przekażnikami , przy wyłączonym zapłonie powinien być prąd na czerwonym kabelku( akumulator) na żadnym więcej któryś inny daje prąd na przekażnik i załącz krokowca
to wina zlego podloczenia lpg
Wcześniej nie miałem tego problemu. Może akurat zbieg okoliczności z tym podlaczaniem poziomu gazu. Wszytsko wraca do normy jak odłącze zasilanie centralki gazu(może coś w niej w środku się nie zgadza). Podjade do gazownika, żeby to sprawdził :)
Ztego co piszesz to wygląda że masz podłączone to coś z lpg pod akumulator i spięte z przekażnikiem
Nie koniecznie...odłączenie bezpośrednio zasilania od silniczka powoduje ze problem zanika. Odłączenie całej centralki, lub tez zasilania od niej również sprawia, że silniczek przestaje burczeć. Byłem u gazownika, ale teraz dużo ludzi zakłada instalacje więc umówiłęm sie na 23.06. Narazie trzeba bedzie sie troszku pomęczyć.
to nie zbieg okolicznosci gazownik skopal i tyle zreszta jak zwykle cos namieszaja
Problem rozwiązany. W związku z tym, że nie wiązałem pewnego elementu z ta awarią zupełnie nie brałem jej pod uwagę. Pare dni wcześniej gazownik robił mi wskazanie ilości paliwa w baku. W komputerze zmienił wartość jego rezystancji aby wskazanie było prawidłowe. Dzisiaj gdy do niego podjechałem, poprosiłem aby znów zmienił jego wartość na taka jaka była(czyli wskazanie wyłącznie rezerwy)......Jak ręką odjął. Silniczek już nie burczy.
Gazownik zrobił :shock: i stwierdził "Ale w ta instalacja jest pop......." :D :)
po...ny to on jest i jak sie niezna podstaw elektryki samoch.to najlepiej zwalic na samochod