sytuacja na froncie jest taka, za udało mi sie zamknąć od zewnątrz prawe drzwi, nie bede ich ruszal az mrozy puszczą. Lewe otwierają się z kluczyka normalnie, alarm działa ale tylko się wlącza i wyłącza, niezależnie od drzwi:))
Printable View
sytuacja na froncie jest taka, za udało mi sie zamknąć od zewnątrz prawe drzwi, nie bede ich ruszal az mrozy puszczą. Lewe otwierają się z kluczyka normalnie, alarm działa ale tylko się wlącza i wyłącza, niezależnie od drzwi:))
Z centralnym tez mam jaja...:D a jeszcze przed zimą miałem rozbierać boczki, smarować wszystko... ale niestety czasu nie było.. i teraz są efekty... najgorsze jeszcze że ogrzewanie tylnej szyby mi nie działa:(
zima to zima, ja tam nie zamykam drzwi z centralnego, stoi cały dzień otwarty ale przynajmniej mogę się do samochodu dostać... w końcu to włoski samochód a tam nikt nie przewidział chyba że są w ogóle jakieś minusowe temperatury ;)
Mam to samo,auto otworzyć mogę tylko zamknąć już nie bo znowu się otwiera.Ja zamykam auto od środka ręcznie z prawej strony,wtedy automatycznie zamykają się wszystkie drzwi.Drugim krokiem jest otwarcie zamka klamką od strony kierowcy ( wtedy drzwi otwierają i zamykają się trzykrotnie ) i szybkie opuszczenie pojazdu i zatrzaśnięcie drzwi kierowcy kiedy trwa ta sekwencja otwierania i zamykania się zamka.Tylko w ten sposób można zamknąć wszystkie drzwi podczas mrozu chyba,że auto bardzo mocno nagrzało się w środku podczas dłuższej jazdy,wtedy problem znika i działa z pilota.
To, że centralny się zamyka i otwiera od razu jest spowodowane tym, że któryś siłownik nie potrafi zamknąć i dlatego powracają wszystkie do opcji otwartej. I do czasu, kiedy nie przesmarujemy paści z tego felernego siłownika to tak się będzie działo. Przynajmniej u mnie tak jest za każdym razem, jak od pasażera nie chciał się zamknąć, po prostu nie było siły na niego i dopiero po WD40 na ściągniętej tapicerce odpuścił i zamykała się Bella normalnie. A miałem już tak trzy razy więc raczej to od tego zależy. Ogólnie mam nauczkę, że trzeba na jesieni wszystko porządnie nasmarować, bo jak nie to potem nasze włoszki odmawiają posłuszeństwa w takich pierdółkach :)
A ja podłączam się do tematu problem mam dokładnie taki sam. Guzik na pilocie wszystko mruga, a centralny góra dół i bella dalej otwarta :( ale jeśli można bo może ktoś mi tu pomoże (bo to temat bardzo podobny) to o co chodzi z takim motywem. Drzwi od strony kierowcy wkładam kluczyk kręcę i nic ? ani nie zamyka ani nie otwiera ale da się kręcić. Za tydzień kroi się wolne więc mam zamiar wybebeszyć drzwi i spróbować uporać się z oboma problemami. Pierwszy spoko tak jak piszecie poczyszczę przesmaruję i zobaczymy jak będzie ale co z tym zamkiem ? Jakieś pomysły ? Pozdrawiam
u mnie central nie zamyka od około minus 8:) wtwedy kluczykiem jakos mi sie udaje, za 3, 4 razem zamknać. Jak mróz puszcza wyżej minus 8, central działa:)))