to chyba właśnie wgranie odpowiedniego programu daje możliwość zestrojenia większej sprężarki.. a co do kopcia to może zassało olej przez uszczelnienia??
Printable View
U mnie silnik także przeżył "mam nadzieje"... no ale chodzić chodzi.. cóż dziś zaczynam dzwonić do kilku firm i dowiadywać się wstępnie z Turbinami co i jak no i zaraz postaram się załatwić jakieś miejsce gdzie będe mógł Turbo wymontować z auta.
Czy po wymianie wystarczy zalać olej i... tzw "wiooo" czy coś warto zrobić przed/po założeniu nowej Turbiny?
A także czy ktoś ma gdzieś ciekawe tematy/strony o poprawnej wymianie Turbiny w Alfie 156?
Pozdrawiam
Nową turbinę montuje się specyficznie (trzeba jej podać oeju pod cisnieniem w trakcie montażu) - tacy co wyjęli stara i włożyli nową, czasami krótko się nia cieszyli
jako że garrett nie robi części do regeneracji turbosprężarek VNT , postaraj się kupić turbinę regenerowaną na częściach brytyjskiej firmy MELETT ! , bo w innym wypadku części są chińskie i dalej nie trzeba wyjaśniać ...
jeżeli planujesz jeździć autem dobrych parę lat to jednak polecam Turbo-Tec , a jeśli chodzi o gwarancję tych turbin z aukcji to może być tak że musisz zamontować w warsztacie
BTW ciesz się że silnik nie zassał oleju , bo prawdopodobnie turbina puściła olej na gorącą stronę w wydech
Spytaj jeszcze tu: www.turboserwis.pl -koszt ok 1200,lub tu: http://www.turbojulita.pl/-ceny nie znam.
W turbo tecu nie wymagaja montażu turbiny w warsztacie,jest instrukcja od nich.
Ja robiłem swoje turbo w TURBO-TEC i jestem zadowolony, szybko ją zrobili a do tego 2 lata gwarancji.
I co by to dało prócz non stop świecącej marchewki? Modyfikacja oprogramowanie - chiptunig współczesnych diesli polega na proporcjonalnej ( w stosunku do oryginalnego oprogramowania) zmianie parametrów wtrysku - na wykresie z hamowni jest to przesunięcie całego wykresu - kształt mniej więcej pozostaje bez zmian. Taki pospolity tuner nie bedzie miał punktu odniesienia jeśli zmienisz turbine lub wtryskiwacze (kiedyś ktoś zamienił w silniku 2,4 wtryskiwacze z pieciootworowych na szescio - efektem było tylko zwiększone spalanie i kopcenie oraz spadek mocy)