wymien olej na nowy lacznie z filtrem
Printable View
wymien olej na nowy lacznie z filtrem
On juz zrobil 1500km wiec wg mnie ten olej powinien zmienic teraz a nie za 1000 nastepnych. Trasa dla silnika po remoncie jest bardzo dobra bo silnik pracuje rownomiernie bez obciazen ale te najgorsze momenty dla docierania juz minely... moje zdanie juz znasz:ph34r:
Maciek-156 właśnie sprawa się miała tak że tłoki pękły między pierścieniami ale cylindry były w idealnym stanie wg mechanika. Spróbuje wymienić olej i przeciągnąć go po trasie
kolega zadnego "przeciagania" po trasie jezdzij kilka kkm spokojnie i nie nadwyrezaj silnika i modl sie zeby zuzycie oleju sie uspokoilo.
dokładnie...że przejadę po trasie...
myślałem ze robiłeś szlif cylindrów.Jak tuleje i tłoki są nowe to maja kształt okrągły,a podczas eksploatacji przyjmują jajowaty kształt.Ty wymieniłeś tłoki i pierścienie na nowe a cylindry dalej maja kształt jaja i tłoki z pierścieniami nie przylegają dobrze do gładzi cylindra, co właśnie skutkuje dość znacznym zużyciem oleju.
Kolego nie stresuj się tym co piszą:)
Wymień olej i zrób z 2000 km powinno ustać :)
Chyba że mechanik to jakiś .... ale nie sądze...
---------- Post dodany o godzinie 11:21 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 11:20 ----------
Jakby pękł tłok i zrysował cylindry to mechanik by nie mówił że są ok