Koledzy podjecie do jakiegoś 'kowala' od zawieszeń w autach ciężarowych on Wam zahartuje sprężyny jaszcze raz i nie będzie nic siadać.
Printable View
Koledzy podjecie do jakiegoś 'kowala' od zawieszeń w autach ciężarowych on Wam zahartuje sprężyny jaszcze raz i nie będzie nic siadać.
Pisałem z kolegą andro34. On miał w swojej 156 założone od SW. Pisał, że spisywały się przyzwoicie, wręcz bardzo dobrze. Samochód tak nie siadał przy obciążeniu. Dzisiaj kupiłem nowe sprężyny monroe od SW i w przyszłym tygodniu przy okazji robienia tylnego zawieszenia zostaną założone.
piter_alfa czekamy na informacje jak poszło i czy trzeba cos przerabiać.no i oczywiście wrażenia z jazdy "obciązenia" samochodu.
chcialem zalozyc sprezyny od sedana do SW i sie okazalo, ze te od sedana maja o wiele ciensze zwoje, wiec chyba nie mialo to sensu, a chcem podniesc w SW tyl, bo siadl jak mops juz, wiec jak to jest ? oplaca sie zakladac springi od sedana do SW ?
Sam zastanawiam się czy nie zamontować sprężyn z SW. Ale czy nie pogorszy się znacząco komfort jazdy? Może ktoś napisze o swoich odczuciach po wymianie.
Ciekawe zdjęcie znalazłem na poboczem.pl co do skracania sprężyn:
http://www.poboczem.pl/fotosy/zdjeci...Sort,1,iTime,3
Odgrzewam temat.
Piter_alfa jak tam podmiana spreżyn ???? Jesli Ci sie udała podmiana to pokaż zdjęcia, bo mnie już czas goni :)
Jakie sprężyny na tył z SW najlepiej kupić ???
Pozdrawiam.
Witam. U mnie niestety się to trochę opóźni ze względu na tygodniowy wyjazd mechanika i kompletacji części do zrobienia od razu całego tylnego zawieszenia.
bocik_156 - jako że jesteś z Sosnowca, szczerze polecam podjechać do mysłowic na stawiska. jest tam sklep z amortyzatorami, sprzęgłami i sprężynami. Kupiłem u nich sprężyny do SW monroe za 140 zł za sztukę, więc myślę, że cena na prawdę bardzo fajna.
Zdjęć jeszcze nie mam, bo auto nie zrobione, ale mechanik od razu powiedział, że nie ma z tym żadnego problemu, żeby je założyć. Na chwilę obecną zapraszam do tematu kolegi andro34, gdzie prezentuje swoją 156. Tam ma zdjęcia alfy z założonymi spręzynami z SW.
A ja tylko po odbiorze samochodu wkleję na pewno zdjęcia.