Wiem, koledzy, że temat był mocno wałkowany parę razy ale chciałbym sie jeszcze raz dla pewności Was zapytać. Czy sprężyny tylnego zawieszenia od sedana wejdą i będą prawidłowo pracowały w sw.
Wiem, koledzy, że temat był mocno wałkowany parę razy ale chciałbym sie jeszcze raz dla pewności Was zapytać. Czy sprężyny tylnego zawieszenia od sedana wejdą i będą prawidłowo pracowały w sw.
będą pasować na pewno.tylko po co taki manewr??
chcesz w ten sposób obniżyć zawieszenie?jeśli tak to nie jest zbyt dobry pomysł
ja zrobiłem wręcz odwrotnie do sedana załozyłem spręzyny od SW żeby ją utwardzić.
moja druga ulubienica...
pytanie tylko o jakim silniczku mówimy ?
Mam silnik 2,4jtd, a pytam bo łatwiej i "taniej" kupić do sedana.
mam szybkie pytanie, czy sprezyny tylne od sedana 2.4 m-jet z 2004 roku podejda tez na tyl do Sport Wagona 2001 rok 2.4 jtd ?
Witam. Robił ktoś z was taki myk, że do sedana wkładał sprężyny z SW? Mam LPG u siebie i przy dwóch osobach (nie mówiąc o jakiś rzeczach w bagażniku) strasznie siada tył i przy kołach 17' na wybojach chyba auto siedzi już na odbojach? Da się to zrobić? Ma ktoś może coś takiego? Prosiłbym o jakieś fotki samochodu :-). Pozdrawiam
Podepnę sie do tematu.
Ja mam sedana i z tyłu poza butlą z gazem jeszcze mam zamontowany hak. Sprężyny orginalne już zbiłem niestety, D@D to lipa, jakie zamontować żeby ten samochód nie siedział przy wiekszym obiciażeniu ???
Dzieki![]()
Tak to jest jak się wsadza butlę w koło, do tego zepsuty balans samochodu ....
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
czyli polecasz butle w bagażniku tuż za siedzeniami? ja nie mam gazu ale mam podobny problemy. jak mi sie wpakują 3 osoby do tyłu to auto tak siada że tylnie nadkole trze o koło (8Jx17 225/45). musze sprawdzić czy amortyzatory jeszcze dają rade i jeśli będą w porządku to będę myślał o jakimś usztywnieniu tylniego zawieszenia....dlatego ten patent ze sprężynami z SW mnie interesuje
pozdrawiam
Moja eks:
Alfa Romeo 156 1,8 TS CF2 1999
Tak, zdecydowanie polecam jak już butlę walec zaraz za fotelami wychodzi wtedy cała masa butli w osi tylnego zawieszenia, u siebie tak mam butla 60litrów. u kolegi też w V6 siedzi 5l mniejsza na standardowym zawiasie u mnie na sportpacku. w obu wypadkach napakowana na pełno, a po aucie nic nie widać. załadowanie na tył pasażerów nie sprawia problemów w jeździe, nie ma dobijania. wystarczy wsadzić butlę 42-45litrów jaka wchodzi w miejsce koła zapasowego i już tyłek siedzi. niestety i prowadzenie auta [jego wyważenie] się psuje mocno przez ten kawał złomu dociążający auto za tylną osią.
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 07-07-2010 o 09:38
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts