Na zdjęciu zaznaczona pompa vacum (podciśnienia) w niebieskim kwadracie
Printable View
Na zdjęciu zaznaczona pompa vacum (podciśnienia) w niebieskim kwadracie
Po raz kolejny zacząłem tam zaglądać nasłuchiwać, chyba nie jest to pompa vacum, zaznaczyłem na zdjęciu skąd syczenie wydaje się być najgłośniejsze(czerwona ramka), czy może to być uszczelka pod głowicą? samochód nie stracił na mocy, a na pewno nie dużo bo tego nie odczuwam, czy może to być po prostu z uszczelki pod pokrywą?ewentualnie co znajduje się poniżej w tym rejonie, przejrzę jeszcze w eperze może on coś podpowie, dzięki za pomoc.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...b224e2c41.html
u mnie syczala uszczelka pod wtryskiem
no panowie ja juz znalazłem moje źródło syczenia. a mianowicie jak wczoraj zaślepiałem zawór EGR to rura idąca od niego na dół do wymiennika ciepła jest łączona takim małym cybantem u mnie on był całkowicie odkręcony i tam waliło powietrzem.
Odpowiednio pasujący temat do mojej usterki tak więc nie zakładam nowego. U mnie syczy dokładnie w tym samym miejscu co u kolegi kuris. U mnie natomiast ta opaska jest dokręcona na maksa a syczy i dymi jak cholera. Myje pytanie brzmi czy jest tam jakiś oring który mógł się "wydmuchać" i stąd te syczenie. Dodam jeszcze, że motor wchodzi w tryb serwisowy po każdym kasowaniu usterki po ok. 30sekundach pracy