To co piszesz, to wróżąc z fusów najbardziej pasuje na potencjometr przyspieszenia...
Printable View
To co piszesz, to wróżąc z fusów najbardziej pasuje na potencjometr przyspieszenia...
podłączyłem sie pod kompa i co sie okazało błąd jest a dokładniej "zawór elektromagnetyczny ograniczenia doładowania". gdzie to jest i jako koszt tego może ktos wie.
nowe to z 500-700zł podejżewam, warto dopasowac od GTV lub 164 turbo bo zasada działania jest taka sama.
a gdzie to jest zamocowane? czy jestem w stanie samemu to rozebrać i naprawiać?
musisz poszukac, moze później jak nie zapomne to sprawdze gdzie to jest ale gdzies na przewodzie w okolicy turbiny. Nie którzy rozbierają i naprwiają tą membrane w środku bo w niej prawdopodobnie zrobila sie juz dziurka.
a od czego można dopasować używaną?
widze ze tu fachowej opinii nie uzyskam :-(
no od jakiegoś silnika z turbo, najważniejsze to to by pasowała kostka lub trzeba było by ja przerobić lub dopasować z innego auta z silnikiem turbo który tyle samo bara podaje.
zmówiłem w serwisie alfy cena 411zł. a może ktoś wie czy by pasowało od JTD ?
problem nadal jest ten sam tzn szarpie nadal na każdym biegu przy głębszym wciśnięciu gazu. przy bardzo delikatnym jest ok. Wymienił już przepływomierz, czujnik położenia wału, moduł zapłonowy, elektro-magnetyczny zawór regulujący cisnie doładowania. Na kopie nic nie pokazuje. Co mam robić!!??Juz nie am pomysłu i nikt nc nie wie.
Prosze was POMOCY!!!!!!