Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Temat: 2.0 v6 TB nie pełna moc

loudner
    Gość

Domyślnie 2.0 v6 TB nie pełna moc

Witam mam problem. Problem polega na tym że jak wcisnę gaz do oporu to ciężko sie wkręca a jak już słychać turbinę to tak jak by był zamulony. Czasmi słychać jak szczela, prycha. Co to może byc? Przepływomierz nowy org. Bosch nowy termostat.

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)

Domyślnie

Sonda lambda żyje??
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Łódzkie
    Auto
    Miałem ze 40 różnych alf romeo.

Domyślnie

odepnij przepływke i sprawdz jak bedzie chodził, jezeli lepiej to znaczy ze wadliwa przepływka co czesto sie zdarza, znajomy elektronik nie sprowadza boschów bo miał non stop dużo wadliwych zakupionych w sklepie i przeszedł na inną firme zamiennika.

loudner
    Gość

Domyślnie

czyli co po odłączeniu przepływki ma byc lepiej? Jak sprawdzić czy sonda jest dobra? a przepływka jak nie bosch to co? kupiłem nową przepływke i możliwe ze jest uszkodzona?

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Łódzkie
    Auto

Domyślnie

Znajomy który sprzedaje w sklepie z częściami tak jak i znajomy elektronik który zajmuje się elektroniką w autach powiedzieli mi że Bosch to kicha i jest dużo zwrotów przepływek bo często przychodzą z hurtowni na sklep i nie trzymają parametrów dlatego elektronik przeszedł na inną firma(nie pamiętam nazwy) i ani razu go nie zawiedli. Pewnie dałeś za przepływkę z 650zł? bo kiedys tez to mnie straszyło ale przełożyłem czujnik wewnętrzny z od innego przepływomierza o tych samych symbolach i auto chodzi bez zastrzezen a kontrolka zgasła, różnica w mocy maskryczna. Jak odepniej przepływke to ecu przechodzi w stan awaryjny i komputer leje na wtryski z twardej mapy i nie ma wszystkich koni mechanicznych ale auto powinno płynnie przyśpieszać i echodzić na obroty bez żadnych niespodzianek.

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Podłączenie pod kompa to podstawa. Wszystko inne to wróżenie z fusów. Wskazane przez Ciebie objawy mogą być związane z awarią turbiny, potencjometru przyspieszenia, przepływomierza, lambdy lub każdego innego elementu osprzętu związanego z dawkowaniem powietrza/paliwa.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

loudner
    Gość

Domyślnie

czyli najlepiej to podłączyć sie pod kompa i tyle tak?

loudner
    Gość

Domyślnie

odłączyłem przepływke i był słabszy ale efekty takie same. gdy mam włączony lub sie załączy STR na 5 biegu przy 80 km/h to sie strasznie muli a jak nie wcisne do opru tylko tak do połowy nawet to ładnie przyspiesza co to może znaczyć. jak jechałem na trasie to nawet przy 160 potrafi tak dziwnie robić tak jak by sie zachłysnąć dławił i chiał kaszlnąć.
    Ostatnio edytowane przez loudner ; 03-02-2010 o 16:58

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Łódzkie
    Auto

Domyślnie

No to w takim razie jedz na komputer.

loudner
    Gość

Domyślnie

jutro wieczorem jade na kompa do znajomego sam jestem ciekaw co pokaże