regulowałes uchylenie klapy czyli ją domknełeś i poprzez przełożenie druta na inny ząbek klapa sama się nie otwiera tylko po nagrzaniu i wciśnieciu pedału gazu, tak to zrozumiałem
Printable View
regulowałes uchylenie klapy czyli ją domknełeś i poprzez przełożenie druta na inny ząbek klapa sama się nie otwiera tylko po nagrzaniu i wciśnieciu pedału gazu, tak to zrozumiałem
nie domknąłem jej. Klapa nie zmieniła położenia tylko sprężyna klapy stawia jej teraz mniejsze obciążenie, przez co przepływomierz sie ustabilizował i na niskich obrotach trzyma pozycje w miejscu a nie skacze(raz dużo powietrza raz mało)
Musze ci przyznać ze miałeś dobry pomysł zastosowałem to u siebie choć nie małem problemów ale po regulacji zauważalnie silnik zaczął pracować delikatniej i przyspieszyła sie reakcja na pedał gazu.
To jest dobry patent na stałe niedomagania silnika w Alfie
Cieszy mnie to ze moje rozwiązanie dział nie tylko u mnie i ze jest dobre. Parę osób już nawet jeśli nie miało problemu skorzystało i odczuło różnicę :)
Można taki zabieg przeprowadzić w TS`ie ?? bo z tego co widziałem chyba trzeba odkręcać te śróbki na górze...
j/w da sie w Twin Sparku?
możesz od kręcić obudowę i jak masz czym zrób mi fotki, to ja zobaczę jak wogóle to wygląda a może ktoś kto ma Ts'a i sie na nim zna podpowie bo ja nie miałem styczności z Ts'em
W TSie nieda rady tak zrobic bo przepływka jest całkiem innego rodzaju tzn nie klapkowa.
dzięki no i wszytko jasne :) wiec koledzy sprawdzajcie swoje przepływki (zamiencie sie z kims)