Raczej Szkockie...komuś żal kasy było...co nie zmienia faktu że Kolega niestety jest sam sobie winien:(
Pzdr
Printable View
no nie powiedział bym że moja wina...włożyli jeden silnik...było coś nie tak, ale była gwarancja więc włożyli kolejny...Nie miałem powodów by im nie ufać, solidni ale i drodzy;)...Umówmy się że jak bym to teraz robił to bym zmienił pasek...Głupie 150zł...a teraz to w tysiakach można liczyć......
a rolki napinacz to tez sie wybienia razem z pompa wody, szkolne bledy za ktore trzeba teraz zaplacic i niewiadomo czy bedzie wszystko gralo tak jak napisal grzesiek dol silnika trzeba sprawdzic mimo wszystko powodzenia
Co by było gdyby... Nie uważam, żeby to była kolegi wina, tylko mechanika - w końcu od czegoś mechanik jest, a nie tylko od tego, że wymieni co mu wskażesz... Uczyć mechanika za własne pieniądze - to coś nie tak...
Nie ważne.
MichałRTK - zadzwoń do chłopaków z TMiN - pewnie pomogą, nie ma co gdybać - www.tmin.pl
Wiele osób z Łodzi u nich serwisuje, nie narzekamy. A sporo nas jest :-)
Blisko domu masz też LT przy ul. Wileńskiej, ale tam pewnie będzie drożej.
Ja tam jeżdżę do TMiN, bo nie raz już mi pomogli i dla mnie są the best! Ale wybór należy do Ciebie. Jedni i drudzy specjalizują się w AR.
Z ciekawości - gdzie w Łodzi byłeś?
Z ciekawości - gdzie w Łodzi byłeś?[/QUOTE]
Nie rozumiem pytania??;)
Jak juz jest temat to zapytam. Niedawno zakupiłem 156 2.5V6 zostałem zapewniony ze rozrząd był wymieniany jakies pół roku temu i auto stało cały czas. Zdjełem pokrywe rozrządu i widac na śrubach ze niedawno było coś robione. Teraz pytanko jak mocno powinien być napięty pasek rozrządu ? za napięcie odpowiadaja napinacze i w inny sposób nie mozna napiąc rozrządu. Kolejne pytanie podobno w Vkach mozna ocenic przebieg paska po jego wyglądzie-napisach na nim. Na moim pasku napisy sa bardzo czytelne bialutkie. Jednak rozrzad nie wygląda jak nóweczka. Czy po staniu auta ponad pół roku i przejechaniu 1000 km rozrzad będzie wyglądał jak nówka ?
FlaY - jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości tylko wymiana!!! Pasek pewno nowy, a napinacz i rolki nie, bo są drogie :)