Może krokowy trzeba oczyscić lub wymienić
Printable View
Może krokowy trzeba oczyscić lub wymienić
Czyściłem, wyglada i zachowuje się poprwanie !!!
---------- Post dodany o godzinie 10:13 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 10:08 ----------
Jeszczę chcę dodać, że po nagrzaniu silnik pracuje równo, problem jest tylko przy zimnym silniky. Czy silnik krokowy może mieć taki wpływ tylko w wąskim zakresie czyli na zimnym silniku????
Może na zimnym silniku go zalewa - wtedy czujnik temp silnika do sprawdzenia
czujnik wymieniłem na nowy - objawy takie same
Cytat:
Jeszczę chcę dodać, że po nagrzaniu silnik pracuje równo, problem jest tylko przy zimnym silniky. Czy silnik krokowy może mieć taki wpływ tylko w wąskim zakresie czyli na zimnym silniku????
miałem tak samo w swoim boxerku , na poczatku przy zimnym silniku nie trzymał wolnych obrotów - gasł po czyszczeniu było wszystko dobrze ale po miesiącu znów to samo i znów czyszczenie a już po 2 tygodniach doszło jeszcze falowanie obrotó 1200-2000 i na rozgrzanym i zimnym przestał trzymac wolne obroty - gaśnie .
kupiłem nowy silniczek krokowy i jutro go zamontuje i zobaczę czy się poprawi
Witam
Podepnę się i ja do tematu. Mój problem jest odwrotny,tzn z rana jak zapale idealnie trzyma 800obrotów,wszystko ładnie śmiga. Problemy zaczynają się jak silnik osiągnie temp 45-50* wtedy obroty spadają do około 650obrotów i sinik zaczyna sie trząść,obroty chyba falują tak gdzieś 650-700obrotów czyli około 50obrotów ale to może przez te rzucanie silnika wskazówka skacze. Dziura w mocy się robi,trzeba wcisnąć gaz do dechy chwile jakby się dusi i przyspiesza. Druga sprawa czuć w aucie smród benzyny,nie spalin. Katalizator wyciął ktoś i dałem zwykły tłumik bo w tłumikowie mi powiedzieli że nowy 2,3k kosztuje:O,może to coś przez to i trzeba wyregulować jakoś ecu??
Jak czuć paliwem tzn. że go zalewa. Zbyt dużą dawka paliwa jest w stosunku do powietrza. Może sonda, a może czujnik temp. silnika.
Na kompie sonda niby działa, jak temperaturę 90*osiąga załącza się dmuchawa czyli czujnik chyba ok,już słabnę powoli z tym autem,spalanie 15litrow przy spokojnej jeździe;/
Fakt,zamotałem się;p
Ta lambda mnie też tak zastanawia,jak wygląda sprawa jakbym kupił sondę i nową założył?Trzeba wtedy coś w kompie kasować ustawiać?
Na Allegro 2 sondy mi podeszły bo mają wtyczki a nie chcę skręcanych
SONDA LAMBDA ALFA ROMEO 33 75 164 SPIDER SPRINT (605961988) - motoAllegro długość kabla 1100mm
SONDA LAMBDA ALFA ROMEO 33 75 164 SPIDER SPRINT (605964614) - motoAllegro
długość kabla 700mm
No i sprawa wyciętego katalizatora czy to może wpływ mieć?