Koledzy, mam pytanie: tak stoje przed autem, to wentylator powinien sie krecic w lewo czy w prawo? Jak poloze reke na grillu to powietrze ma wciagac czy wypychac? Sam juz nie wiem jak powinno byc? :)
Dzieki za odpowiedz, pozdrawiam
Printable View
Koledzy, mam pytanie: tak stoje przed autem, to wentylator powinien sie krecic w lewo czy w prawo? Jak poloze reke na grillu to powietrze ma wciagac czy wypychac? Sam juz nie wiem jak powinno byc? :)
Dzieki za odpowiedz, pozdrawiam
z tego co wiem to wentylator powinien krecic sie w prawo.. Powinien wciagac chlodne powietrze..
Powinien krecic sie w prawo patrzac od strony komory, czy od przodu auta?:)
Popatrz na swoje pytanie i odpowiedz sobie sam. My czytamy co piszesz, Ty chyba nie za bardzo...
Macie racje, nie doczytalem, moj blad :) Przepraszam za zamieszanie :)
w związku z tym tematem dołączam się z pytaniem o termostat.
Mam sytuację gdzie wskazówka dochodzi do 90, otwiera termostat, i potem już w trakcie jazdy fali=uje pomiędzy 81-a 89 (wg wskaźnika).
Myślicie że to jest szkodliwe - wymieniać termostat czy nie?
Przy dzisiejszych temperaturach wskaźnik 70st. jak postałem w korkach to ok 80-85st. wyjechałem na trasę i znowu 70st. zastanawiam się czy macie tak samo ?
ja dzis juz zamowilem termostat :) do pracy mam 20km z czego 1/2 to miasto i temperature mam ledwie 60. No i od razu po odpaleniu nagrzewa sie gruba rura od chlodnicy ( jak i sama chlodnica) wiec ja watpliwosci nie mam czy to wina termostatu. Bankowo zaciety w pozycji otwartej. pozdro
Kolego daj znac jak wymienisz termostat czy to pomoglo bo u mnie jest sytuacja podobna.. jadac do wrocka to temperatura wskazywana na liczniku jest w granicach 60 stopni :/ i sprawdzalem za pomoca fiatecuscan i taka jest jaka wskazuje licznik.. moze tez musze wymienic termostat..