Ale gdzie dokładnie psikałeś - od strony kabiny czy pod maską ? i opór się zmniejszył ? czy tylko wrażenia dźwiękowe ustąpiły ?
Printable View
w TS sprzegło chodzi mi lżej niż w JTD a niec nie popiskuje.
W mojej alfie sprzeglo chodzi bardzo ciezko- w porownaniu do innych aut
wydaje mi sie ze nie jest to normalne moze ktos mi podpowie co to moze byc i jak sie do tego zabrac??
Ciężkie sprzęgło to powoli jego koniec.
:suicide2:czyli kolejny wydatek ..... moze ktos mi naswietlic na co konkretnie mam sie szykowac??
Psikałem od strony kabiny. Jak na razie objawy ustąpiły. Dodatkowo schodząc "pod pokład" czyli nurkując głową w pedały zauważyłem że pedał sprzęgła tak jak by ocierał o jego dalszą część i ścierał plastik. Tam też psiknąłem - zresztą psikałem gdzie się tylko dało i gdzie się coś rusza bo strasznie irytowało mnie to zjawisko z pedałem sprzęgła. Najlepsze że gdy chciałem wyczuć co to i wciskałem pedał drugi czy trzeci raz pod rząd objaw nie występował. Po ruszeniu i wciśnięciu sprzęgła znowu to samo ale tylko raz.:confused:
Również mam problem ze sprzęgłem. Rano po postoju pedał jest opadnięty, muszę podnosić go stopą do góry, ma skok może 1/4 tego co powinien mieć. Po przejechaniu 10 km po mieście pedał powoli wstaje i działa prawidłowo. Płyn wymieniony, układ odpowietrzony. Gdzie mogę szukać przyczyny?
ja mam bardzo duzy opor na sprzegle ale co dziwne bierze ono od samej podlogi i biegi wchodza leciutko, nic nie slizga, co wy na to?
sprzeglo do wymiany?
dodam ze przy zmianie biegow i w czasie puszczania sprzegla slychac odglos jakby flakowata opona przetoczyla sie przez asfalt takie "chłeee chłeee"
nie zakladam nowego temtu zeby nie smiecic.