Czyli standardowo. Zapłon mam ustawiony prawidłowo
Printable View
Czyli standardowo. Zapłon mam ustawiony prawidłowo
Aparat podmieniony i NIC!!! wszystko sprawdzone!! już nie mam co sprawdzać... może komputer padł....!? Dopiero co kupiłem to auto i już mam go dość...:/ ale trzeba powalczyć dalej tylko jak i z czym...?
Czy kolega sprawdzał cewki i moduły? Może gdzieś jest dopływ lewego powietrza?
Tak cewki też były podmieniane razem z modułami... powietrza lewego nigdzie nie bierze...
Sprawdź kompresję może padł któryś zawór lub gniazdo.
Od strony mechanicznej silnik jest igła. ciśnienie oleju 95% nominału a sprężanie 85%,85%80%,85% nominału wiec jak na 20 letniego staruszka to więcej niż poprawnie...
Jestem pewien, ze problem leży w układzie zapłonowym tylko nie mam doświadczenia z układami iskrowymi i nie mogę dojść co się dzieje i jak to naprawić...:(
Panowie niech ktoś mądry napisze proszę jak sprawdzić zapłon od początku jego drogi do końca,jakie wartości, czego w jakim miejscu...
To czego uczyli w szkole nie zdaje egzaminu i ni jak ma się do praktyki w czasie rzeczywistym,a tak w ogolę to wydaje mi się że zapłon u mnie nie morze obrócić się na aparacie zapłonowym o 180st. ponieważ to bardzo prosto zbudowany i oznaczony element który nie ma możliwości sam przeskoczyć lub zostać źle założony.
Autko cały czas stoi:(
ja na twoim miejscu ...o ile jest taka możliwość podpiał drugi komp.. drugą przepustnicę ...i drugi przepływomierz...tak dla sprawdzenia. zapłon ci się raczej nie przestawił..
przepustnica i przepływka była podpięta druga ale kompa drugiego nie mam... i nie wiem gdzie takowy zdobyć żeby tylko podmienić...
chyba jednak nie obejdzie się bez diagnostyki komputerowej...
Usterka wykryta i usunięta!!! :D ale pojawił się w kabinie smród palonych przewodów!:( jutro będzie rozbieranie całego auta i kontrola elektryki... zapłakał bym się gdyby mi się to cudo spaliło...
Zapomniałem napisać o najważniejszym usterką był spalony sterownik.... całe szczęście ze kosztuje 20zł :D