współczuję koledze auto świetnie wygląda a tu taki klops :/
Printable View
współczuję koledze auto świetnie wygląda a tu taki klops :/
co do okoliczności...
ruszałem ze świateł, dotarłem do trzeciego biegu aż nagle coś pękło silnik zgasł i to na tyle...
autkiem jeździłem cały dzień po warszawie więc temperatura motoru była cały czas wysoka... czy to miało jakiś wpływ nie wiem???
silnik nie był katowany :) normalnie użytkowany, olej wymieniałem co 10000 tysięcy kilometrów, przejechałem jakieś 31000 tysięcy gdy kupowałem miała 150000 i ponoć rozrząd był wymieniony... :( ale teraz to uważam że tak nie było.
12 tys to chyba normalna cena 1,7 boxer po remoncie kapitalnym 8,5tys
1. Po zakupie ZAWSZE wymieniamy rozrząd - chyba że mamy 100% pewności, że było to zrobione
2. W takim przypadku jak twój Przemoc13 zrobiłbym swapa... powinieneś się zmieścić w 5-6 tys. i po całej operacji będziesz mieć 3.0 :D
Są na forum tacy, co swapawali - popytaj :)
pozdr,
~tomaz
Jeśli dojdzie do tego że zrobisz swapa to nie zapomnij znowu o wymianie paska... ale to takie niezbyt pewne kupować coś w ciemno, a swój silnik znasz.
Moze warto naprawić? Niech ci wycenią koszta i wtedy wszyscy pomyślimy co bardziej się opłaca
jutro będę znał cały zakres usterek jak i koszt naprawy
na pewno dam znać
Droczę się... Zemściło się niestety. ZAWSZE ZMIENIA SIĘ ROZRZĄD jak nie mamy "pewnej" gwarancji. Szukaj nowego silnika - chyba taniej to wyjdzie. No i rozrząd trzeba zrobić tak czy inaczej. Może część gratów sprzedasz, to odrobinę odzyskasz.
dziś już kupiłem nowy rozrząd wraz z pompą wody plus nowe świece :)
komplet uszczelek jest zamówiony a jutro będziemy wiedzieć co jeszcze na pewno zawory ile ??? okaże się...
mam nadzieję że dużo więcej nie trzeba będzie :) myślę optymistycznie :)