Powodów zapalenia kontrolki wtrysków może bycbardzo wiele, więc nawet jak komuś kto posiada taki sam silnik JTD się zapaliła to jest duże prawdopodobieństwo że jego usterka nie ma nic wspólnego z twoją.
Printable View
Powodów zapalenia kontrolki wtrysków może bycbardzo wiele, więc nawet jak komuś kto posiada taki sam silnik JTD się zapaliła to jest duże prawdopodobieństwo że jego usterka nie ma nic wspólnego z twoją.
Ja nie pisałem, że obedzie się bez podłączenia, facet jest wyposażony we wszelkie elektroniczne ustrojstwo dość obficie, zresztą podziwiać można by było w dzisiejszych czasach mechanika, który bez elektronicznych testerów, chociażby celem potwierdzenia usterki, diagnozowałby poprawnie te usterki przez telefon. Napisałem, że kolega ma podobny problem, i po diagnozowaniu przez siebie jakimś programem, taki błąd mu wyskoczył, a bez ingerencji zewnętrznej sie nie obedzie i samo skasowanie błędu, nic nie daje.
no i o to chodzi zawsze lepiej jechac do jakiegoś mechanika znanego przez osobę, której można w pewnym stopniu zaufać niż jechać do ASO a tam koleś jak otworzyłem maskę patrzy na napis na pokrywie 1,9 JTD i pyta jaki to silnik jest...
Witaj kolego!! ja tez z Nowego Sącza mam 166 2,4jtd. może dasz namiary na twojego speca od cammon railly?? bede ci wdzieczny.gdzei jest jego serwis??
Bosniak gdzie robiłes chip tuning jak masz taka moc w swojej alfie?? pali ci przez to wiecej?? o ile sie poprawiła dynamika jazdy?? w 166 tez planowany jest jakis chip tuning:)
Ja zakładałem chipa tutaj http://www.vtech.pl/ i jest o.k. - Bezpiecznie można sobie podnieść moc i moment tak ok 20%. Po mieście to nawet mniej pali...
Namiary wysłalem ci na PW, ten sam facet chip'uje diesle, ja swoja od niego wziąłem, tak, że nie mam porównania jak sie zachowuje teraz, a jak bylo wcześniej. Teoretycznie ma mieć około 170KM i 370 nM, ja się wyrobie w czasie to jutro skoczę na hamownie to Ci powiem dokladnie co i jak, jeśli chodzi o spalanie to nie przetestowałem do końca, bo auto mam od m-ca, a jak pisałem wcześniej to nie mam porównania jak było wcześniej i jak jest teraz. Jeżeli chodzi natomiast o dynamikę to jest czym jechać, oj jest :wink:
Cytat:
Napisał Maciek-156
V-Tech to jedni z najlepszych w Polsce, tak, że szacuneczek, a bezpiecznie przy dieslu, to nie jest sztywne 20%, tylko moment przy którym w górnym zakresie obrotów zaczyna "wydymiać", z tym, że niektórym to nie przeszkadza i tak, jeżdżą na za bogatej mieszance w paliwo, kosztem podzespołów mechanicznych, ale jak kogoś stać na remont silnika co 20-40 tys. to prosze bardzo.
mozliwe ,ze ktoras ze swiec ci pada albo juz padla.lepiej to sprawdz przed zima
Cytat:
Napisał piotriix
a co ma świeca do jazdy, z tego co sie orietuję to ma raczej wpływ na rozruch nie na jazde?