wiesz jak ja sciagnelem dystanse to w miesiac poszla lewa opona od srodka, potem zbierznosc i nowe opony ;/ niepotrzebny koszt przez zaniedbanie ;/
Printable View
wiesz jak ja sciagnelem dystanse to w miesiac poszla lewa opona od srodka, potem zbierznosc i nowe opony ;/ niepotrzebny koszt przez zaniedbanie ;/
to co radzisz?
zalozyc te dystanse z powrotem czy co? to piszczenie jest przy ruszaniu i przy hamowaniu ogolnie kiedy auto toczy sie powoli.
proponuje zalozyc takie kola jakie powinny byc..
najlepiej alu alfy.. fajne twarde i ladnie wygladaja
i wtedy szukac problemu z rzucaniem kierownica..
tak jak kolega powiedzial.. byc moze tarcze nadaja sie do przetoczenia..
moga byc delikatnie powichrowane i moze tego nie zoabczyc ludzkie oko :)
ale.. skoro rzuca kierownica musialo by byc na tyle duze ze widac by bylo...
Miałem ten sam problem, że przy hamowaniu tak waliło, aż strach było jeździć. Powód: obstukałem sobie rdze z tarcz, zaczęły bić. Wymiar był minimalny, więc wymiana na nowe.
żeby sprawdzić czy nie zwichrowane musisz sprawdzić u tokarza na tokarce. na pewno nie u wulkanizatora. W mojej 155 na przednich też są dystanse i przy zmianie na letnie wulkanizator chciał je ściągać, bo mówił, że nie oryginalne, a w manualu ewidentnie je widać.
to na 100% sa drazki kierownicze, ja mialem dokladnie tak samo, trzepanie kiery przy hamowaniu im mocniej hamujesz tym mocniej ja trzepie, oba drazki mialy luzy i to byla przyczyna, po wymianie hamowanie od 160 idzie gladko i plynnie:-)
przejedz sie powoli bardzo powoli po plytach betonowych albo innej poprzecznie nierownej drodze to napewno uslyszysz jak ci cos stuka-to wlasnie drazki