-
Ja też mam problem, ale z prawym pokrętłem. Kupiłem już z nie klikającym. Działało ale zamiast klikać (przy wciskaniu) to tak "pływało", ale dawało radę. Dzisiaj już padło całkiem. Nic nie kontaktuje. Ma ktoś dawcę? Może komuś się wala w garażu uszkodzony ICS ale z dobrym pokrętłem?
-
Kiedyś w "bazarze" był ICS na części. Poszukaj - może jeszcze jest.
-
-
Tą instrukcję do ICS to już mam-dzięki. To obsługa jednostki. A sposób dokopania się do tego ICS`a, czyli jak wszystko rozkręcić też jest na forum, wczoraj kurcze znalazłem po haśle bodajże "tunel" w dziale 166. Tam był link do jakiejś hiszpańskiej (chyba) strony gdzie krok po kroku był demontaż tunelu (po angielsku + foty), osłon i ICS. Z resztą sporo tam tricków do 166. Pokrętło przełożyć to ponoć prosta sprawa i dzięki szanownemu koledze "szerszeń" niebawem będę miał sprawne do zamontowania.
Dzięki za pomoc.
-
Właśnie chciałem napisać, że w gratach odesłanych Kol. Szerszeniowi był m.in. kpl. potencjometrów do ics-a. Ale widzę, że już się porozumieliście.
-
Wszystkie "triki" są pokazane w e-Learn. Warto sobie zainstalować.
-
Podepnę się trochę do tematu. W innym swoim poście pisałem o problemie z trzymaniem pamięci większości ustawień w moim ICS. Może ktoś ma takiego ICSa (wersja z telefonem i w kolorze srebrnym) z kodem na podmianę, abym mógł w wolnej chwili sprawdzić w czym problem ?
-
Wykopię trochę wątek.
Czy komuś udało się zamienić przyciski? Audio całkiem u mnie przestał działać (jeszcze kilka dni temu zaskakiwał jeśli go bardzo mocno przycisnąć). Przycisku "tel" do niczego nie potrzebuję, więc jeśli można by je zamienić to chętnie to zrobię.
Mam jeszcze jedno pytanie - czy przedni panel jest wymienny? Chciałbym sobie przerobić na "drewno", ale w sumie sam ICS wolałbym mieć obecny.
-
Zmienia się ten palstik bez problemu, to tylko nakładka na zatrzaski i kilka śrubek z boku. Jeżeli chodzi o podmiankę przycisków to chodzi Ci na pewno przycisk na druku. Nie przyglądałem się temu dokładnie ale chyba to już jest wlutowane na płycie.
-
Raczej o sam przycisk, bo zamiana plastiku nie tylko nic nie da, ale jeszcze namiesza :)
Kurde - nie chce mi się demontować tego ICSa :/