Twardy gdzie kupiłeś ori. filtr paliwa za 50zł?? Ja ostatnio kupywałem go za 130zł , ori UFi,niestety ASO.
100p-nic nie zalewaj.Wkręć go,przedtem posmaruj ropą tak jak twardy pisze , zapłon 3-4 razy na pozycję mar i będzie git.
Printable View
Twardy gdzie kupiłeś ori. filtr paliwa za 50zł?? Ja ostatnio kupywałem go za 130zł , ori UFi,niestety ASO.
100p-nic nie zalewaj.Wkręć go,przedtem posmaruj ropą tak jak twardy pisze , zapłon 3-4 razy na pozycję mar i będzie git.
operacja wymiany przebiegła bezproblemowo. a zrobiłem to tak;
1. odpiąłem 3 górne przewody od paliwa- są na wciskanych złączkach typu (klik). coś jak przy wężach ogrodowych.
2. odpiąłem dwie kostki z przewodami znajdujące sie po prawej stronie filtra
3. odkręciłem korpus do którego jest przykręcony filtr (zamocowany na 2 śruby 13stki)
4. podniosłem wszystko do góry- nad silnik
5. wypiąłem kostkę czujnika obecności wody (najpierw wyciągając zawleczkę metalową)
6. spuściłem całą zawartość filtra po czym delikatnie wkręciłem korpus w imadło.
7. odkręciłem filtr od korpusu, odkręciłem czujnik od filtra
8. reszta przebiegala w odwrotnej kolejności
Po zamontowaniu tak jak radziliście kilka razy włączałem zapłon- było słychać jak filtr się zalewa :D po jakichś 5 razach odpaliłem :D Pacjent będzie żył.
Nowy filtr to MANN WK 854/5 , kupiłem go w cenie 130zł.
Odgrzewam kotleta ale troche pod innym kątem. Wymienilem wlasnie wszystkie filtry, olej i termostat. Filtr powietrza byl nieprzeciętnie zaje..ny. Teraz auto jakby trochę muli, pewnie dostaje dużo więcej powietrza. W sumie spodziewalem sie poprawy a nie pogorszenia osiagów. Mam mu dać trochę czasu na dopasowanie sie do wszystkiego czy cos jest poprostu nie halo?
Chyba coś nie halo, po wymianie przytkanego filtra pow powinno być lepiej, może jakaś nieszczelnosc w układzie powstała?
Pzd.
Musi być coś nie halo. Jakaś nieszczelność bo jak przyspieszam powoli to jako tako jedzie ale na pedał w podłogę zero reakcji. Jakbym 125p jeździł :/
sprawdz czy wezyki sa nieszczelne, moze ktorys wypadl, lub zlamalo sie wejscie do overbosta.
Zapomniałem wcześniej napisać że to nie ja wymieniałem filtry, olej i termostat tylko mechanik. Pojechałem dziś z reklamacją. Jak się okazuje z "dobroci serca" wyczyścił mi EGR. Ale go nie dokręcił... I to było przyczyną zamulonego auta.