Ja myślę o najoptymistyczna wersii naprawy czyli Zawory ssące do wymiany a jesli silnik jest cały rozbity to rzecz jasna robota sie nieopłaca
Printable View
Ja myślę o najoptymistyczna wersii naprawy czyli Zawory ssące do wymiany a jesli silnik jest cały rozbity to rzecz jasna robota sie nieopłaca
A gdzie chcesz ten silnik robic? W londynie?
Powiem Ci szczerze ze mam znajomego mechanika i za wymiane uszczelki pod glowica chce 1000 funtow!! a w serwisie chca 2500 funtow!!!!!
To nie wiem ile Cie wyniesie caly silnik!!!!!
No chyba ze do Polski laweta, ale to tez duzo kosztuje!!!!
Nie wiem czy jest sen cos takiego robic ;//
Rafik tak silnik bede robil w Londynie... u mnie pod garazem :)
A co do ceny za twoja to ostro przeplaciles :)) nie wiesz ze od murzynow to mozna ewentualnie kupic ziolo? :D A co do zerwanych paskow... zobaczcie TU.
Chyba jednak sie zdecyduje na ta alfe, troche sie boje ale co tam, 450 za wypasione auto, w srodku czarna skora klima itp. Kolor srebrny, moze gdzies ma jakas ryske czy cos bo stoi na szrocie z 3mm kurzu na niej. Jak juz kupie to wrzuce fotki na forum. :) Jeszcze nie szukalem na tym forum...moglby ktos powiedziec czy gdzies tu jest serwisowka do tego modelu? Chodzi mi o momenty dokrecen srub w silniku.
Z gory dzieki za pomoc!
Pozdro!
jak moge dodac to naprawde przeplaciles, ja za swoja dalem w super stanie 750, wlozylem jeszcze 500 za nowy serwis i za to co myslalem ze lepiej wymienic bo mialem procenty na czesci.
Tak jest, sciągnąłem i wszystko jest :DCytat:
Napisał Silniczek
A ja taki właśnie złożyłem jakieś 2 tygodnie temu i naprawdę sie opłaca.Cytat:
Napisał 75andrew155
Zawory co prawda poszły 24, ale głowice w super stanie kupiliśmy za 1500pln, do tego kmpl. uszczelek i obróbka, bo rozrząd to zawsze po kupnie trzeba wymienić.
Co do wału i panewek to nie ma problemu, nić sie nie stało, zaglądałem, ponieważ silnik nie będzie lekko traktowany :>>> , a więc nie było miejsca na półśrodki. Wszystko lux. Cena drugiego silnika, tak naprawdę niewiadomego pochodzenia i w nie wiadomo jakim stanie jest może i atrakcyjna, natomiast, za 100% dobry silnik wyjęty z auta po sprawdzeniu go kosztuje od 4500pln. Wiem bo szukałem i znalazłem. To tyle.
Pozdrawiam. :wink:
Ja nie wiem skad Wy te ceny bierzecie!?
450 -750 funtow za alfe 156???
Skad ,gdzie, kiedy??
Jakie przebiegi te auta maja?? Jaki rocznik???
Ja najtaniej znalazlem za 1700 funtow na autotrader z silnikiem V6 i to zadna rewelacja.
Pozdrawiam.
To cena Alfy z uszkodzonym silnikiemCytat:
Napisał Rafik
wiec tak moja kupilem z 90000 mil , piekna bezowa skora, rok 1998
po wymianie czesci i kompletnego serwisu + lpg zaplacilem za auto jakies 1600funtow razem.
kupiona w londynie
Jak kupisz ta Alfe za 450 funtow i zrobisz ten silnik to daj mi znac:))) Chialbym ja poogladac i zobaczyc jak chodzi:))
Mieszkam na Hounslow a Ty?
Pozdrawiam!!!