U mnie też tak było jak pisze GrzesiekK. pomogła wymiana pompy sprzęgła.
Nie wiem jak jest w 156 ale w 166 wymaga to duzo gimnastyki.
Printable View
U mnie też tak było jak pisze GrzesiekK. pomogła wymiana pompy sprzęgła.
Nie wiem jak jest w 156 ale w 166 wymaga to duzo gimnastyki.
gdzie moglbym znalezc takie zestawy naprawcze bo nic mi nie cieknie wiec sprobowalbym "połatać", z czego one sie skaldaja i jak ta wyglada odnosnie samej naprawy? rozbiorka tej pompy itp? trudne? trzeba na cos szczeglnie uwazac?;)
U siebie mam firmę specjalizującą się w układach hamulcowych i tam dobrałem co trzeba, tak więc trudno mi powiedzieć gdzie u siebie możesz coś znaleźć ;/
aha, a pomogla ci sama reperaturka? bo nie ukrywam ze nowa pompa deko droga ale jesli nie bedzie wyjscia to zakupie bo obawiam sie negatywnego wplywu na sprzeglo takiego na wpol wcisnietego pedalu ;/
W jednej pompie tak, druga już miała na tyle podciuchany cylinder że nic to nie dało, pompę kupisz za 120-150zł więc nie jest to jakiś straszny koszt, jednak może najpierw dla pewności zacznij od reperaturki wysprzęglika, kupisz np. w InterCarsie za jakieś 25-30zł. Jak dalej objaw nie ustąpi to niestety bierz się za pompę.
EDIT: w razie czego szukaj po znajomych kogoś kto ma dostęp do kupna części w InterCarsie w hurcie [na warsztat] pompa TRW 168zł w tej chwili wychodzi.
aha czyli jednak reperaturka wysprzeglika? a do pompy przy pedale takich reperaturek nie ma???