Tak mam takie same objawy.. po przekreceniu kluczyka zapala mi sie komunikat o spalonej zarowce i po kilku sekundach gasnie.. ale jak narazie to nie zwracam na to uwagi ;)
Printable View
Tak mam takie same objawy.. po przekreceniu kluczyka zapala mi sie komunikat o spalonej zarowce i po kilku sekundach gasnie.. ale jak narazie to nie zwracam na to uwagi ;)
generalnie to nie przeszkadza mi to aż tak, ale wiedza o powodzie tej anomalii uspokaja mnie :P
Mi tez ale moze ktoregos dnia sie zmobilizuje i wymienie ta lampe gdzie jest kierunkowskaz i bedzie po problemie:) no ale dzisiaj sie okazalo ze czeka mnie kolejne rozbieranie;/ spalila mi sie postojowka z przodu i z tego co zagladalem to jest fatalny dostep, zwlaszcza ze mam xenona.. chyba czeka mnie sciaganie zderzaka zeby sie dobrac do lamp:/
Panowie 3 pytania:
1
Lampy biegu wstecznego się nie świecą, sprawdzałem żarówki i bezpieczniki nie przepalone, czyli czujnik biegu wstecznego padl? Gdzie się dokładnie znajduje i dużo z nim roboty ?
2
Diody w zegarach te od kontrolek na dole są wymienialne ? Bo podejrzewam, że lewa strona mi się nie pali. Jak tak wymiana plug&play i jakie diody ?
3
W ICS-ie nie dzialaja mi 3 przyciski od radia 2,3 i 5. Coś poważnego to jest? Idzie to jakos naprawić ? A także podejrzewam, że przycisk od telefonu, bo gdy go naciskam powinnien pojawic się ekran z napisem włoż kare czy cos w tym stylu,nie? U mnie nic:/
To narazie tyle z "poważnych" usterek które wynalazlem :)
w pierwszym poście pisałem że nie mam wewnętrznego oświetlenie i dowiedziałem się ze temat był klepany więc zgodnie ze wskazówkami z forum kupiłem odpowiedni przekaźnik.
i dzisiaj niespodzianka
nie wymieniłem przekaźnika ale za to zaczeły się dziać dziwne rzeczy
podczas otwierania drzwi od kierowcy pokazywało mi na stacyjce ze mam otwarte 3 drzwi a tylne od strony kierowcy zamkniete. po zamknięciu drzwi kierowcy wszystkie gasły. otwarcie tylko tylnych drzwi od kierowcy wyświetlało stan faktyczny każde inne otwarte wyświetlone 3 oprócz tylnych od kierowcy.
otwarty bagaznik sygnalizowany.
wkurzony tym wszystkim zamknąłem zamaszyście otwarty bagaznik i zapaliło się światło wewnątrz przy otwartych drzwiach i lampki w drzwiach
to chyba jakies zwarcie rozumiem ze przyczyn mam szukać w kablach biegnących do świateł w klapie bagaznika?
a może to jednak ten przekaźnik świruje
jaki przekaźnik odpowiada za wyświetlanie na stacyjce które drzwi sa otwarte?
pozdrawiam
nowy problem
gdzie jest przekaźnik sterujący pracą spryskiwaczy przedniej szyby