barchetta , coupe 1.8 i lybra1.8 mają wariatory . Silnikowi 1.8 w odróżnieniu od pozostałych TS-ów , jest dużo bliżej do silników montowanych także w fiacie i lanci .
Printable View
barchetta , coupe 1.8 i lybra1.8 mają wariatory . Silnikowi 1.8 w odróżnieniu od pozostałych TS-ów , jest dużo bliżej do silników montowanych także w fiacie i lanci .
Możesz rozwinąć ten temat. Dotychczas myślałem że 1,8 od 1,6 różni się tylko pojemnością.Cytat:
Napisał csscss
Może trochę obok tematu, ale podobnie można by zapytać dlaczego silniki 1.9 TDI montowane przez koncern VW osiągają moce od 90 do 150KM, bez większych zmian konstrukcyjnych.
Z mojego punktu widzenia, spory wpływ na osiągi danego motoru ma oprogramowanie, pomijając już np. dwie świece na cylinder, czy może układ wydechowy.
Jakkolwiek cieszę się, że kupiłeś Alfę, a nie Lancię.
Diesle to zupełnie inna bajka 1,9JTD alfy ma moce od 105, 110, 115, 140 i na końcu 150KM to nie tylko wersja programu ale też liczba zaworów w głowicy. z benzynowymi silniczkami nie jest tak prosto...
w tdi to nie tylko oprogramowanie, ale taki ARL 150kucy ma zupełnie inną turbine i inne materiały w silniku niz zwykła wersja..
ale co do tego silnika z fiata to chyba zgodze sie z niektorymi przedmowcami ze to są niby podobne a zupelnie inne silniki.. bo chyba gdzies na forum fiata coupe czytalem ze koles nie mogl znalezc 1,8 16v i chcial pare czesci od twin sparka podpasowac i nic nie pasowalo...
Ja aż tak nie cieszę się bo mogłem kupić za 100000 taką lybrę SW(kombi)za 10000zł z 2000roku i w bardzo dobrym stanie, lecz zanim skołowalem kasę to zostale sprzedana. Potem niał byc ford focus ale przypadkiem odkryłem takie samochody jak alfa romeo 156:)Alfę kupiłem o rok starszą i drożej od lybry, ponadto wszystko w niej wysiada. Ztego co teraz wiem lybra ma jedynie słabszy silnik i pojedyncze wachacze na przodzie i także jest piękna o czym mozna się przekonąc w artykule:Cytat:
Napisał alces1
http://autka.qs.pl/index.php?a=opisy&c=lancia_l
Nie płacz tak za Lybrą, Mój znajomy ma 1.8 kombi z 2000 roku, i też mu wszystko siadało, zanim nie wpompował w samochód troche kasy. Zamsz strasznie brzydko się wyciera szczególnie na boczkach drzwi, kremowe plastiki okazały się być jedynie czarnym plastikiem polakierowanym na kremowo. Cała deska w odpryskach z pod których bije czarne. Zdecydowanie mniej ciekawa pozycja za kierownicą. deska rozdzielcza w stylu bentley dla ubogich. Chyba że ktoś preferuje plastikowe drewno i to mu się podoba.
Deska rozdzielcza lybry jest o niebo lepiej wykonana niż w AR przed FL. Patrząc twoim tokiem rozumowania to my mamy Ferrari dla ubogich...hm :PCytat:
Napisał csscss
Slyszalem juz gdzies takie okreslenie Alfy Chyba na TVN TurboCytat:
Napisał voivod
Ja to traktuje jak kaplement 8) 8)
Ale bogatych duchem.