UPG - uszczelka pod głowicą. Jedyne co mi się nasuwa to jakieś uszkodzenia (np. prowadnic zaworów) w głowicy po przegrzaniu.
Printable View
UPG - uszczelka pod głowicą. Jedyne co mi się nasuwa to jakieś uszkodzenia (np. prowadnic zaworów) w głowicy po przegrzaniu.
Nie nie było nic z nią robione. Tam powinno być wszystko ok. Już niemam pojęcia co sie dzieje z moim autkiem :( Chyba będe musiał przyjrzeć się bliżej temu turbo...
Tomku pod jakim względem mam go sprawdzić? temperature trzyma dobrze puszcza i blokuje tak jak powinien. Termostat był wymieniany równo z uszczelką tego samego dnia możliwe że to jest przyczyną ?
Skoro się otwiera i zamka,a a auto trzyma temperaturę i dobrze grzeje, to nie w tym tkwi przyczyna. Mówisz, że wymieniałeś uszczelkę więc gdzieś tu trzeba szukać przyczyny, możę Twój mechanik źle poskładał części???
a ja ci powiem co to , bo przerabiałem i przerabiam ten temat na bieżąco , Zmienna długość kolektora (taka listwa z czarnymi gumkami) , lub zaworek od pompy wysokokiego ciśnienia :)