No to widze, że czeka mnie kupa rozbierania. Jeszcze pojeżdże i poobserwuje jak sie to zachowuje.
Printable View
No to widze, że czeka mnie kupa rozbierania. Jeszcze pojeżdże i poobserwuje jak sie to zachowuje.
Dasz radę to zrobić w 15 min bo wystarczy że po kolei wyciągniesz radio, schowek, no i panel klimy którego nie trzeba rozbierać aby wyciągnąć czujniczek :D
Generalnie to i tak mnie to nie minie. Wyświetlacz z klimatronica od strony kierowcy nie dziala tak jak powinen. Tzn. nie pokazuje wszystkich segmentów pierwszej cyfry np. Zamiast 1 mam tylko dolną kreskę. Jak pojeżdże troche po dziurach to czasami świeci tak jak powinien ale przeważnie nie działa :(. Problem ten mam od samego początku jak Alfę nabyłem. Jednak kiedyś znacznie częściej zdarzało mu sie świecić poprawnie.
Podejrzewam, że może za to być odpowiedzialna środkowa wtyczka pod kolumną kierownicy. Podczas zakładania alarmu, musiałem ją rozpiąc i od tego momentu wyświetlaczowi rzadzej zdarza się świecić.
Z doświadczenia wiem że jeśli na wyświetlaczu nie jest wyświetlana poprawnie cyfra ale część jej świeci to prawdopodobnie nie ma styku na gumach wyświetlacza bądź w samych połączeniach z wyświetlaczem.
Warto rozebrać wtedy taką część, przeczyścić styki oraz porządnie złożyć spowrotem.
Nie ukrywam, słabe połączenia wtyczek mogą również przyczynić się do takiego stanu rzeczy. Sprawdź sobie tą wtyczkę, jeśli nic to nie da to i tak czeka Cię rozbieranie panelu klimy:D.
Ps. Teraz zimowe wieczory więc pifko i do roboty ;)
ja też sobie będę musiała rozebrać ten panel...
tylko ja mam inny problem... czasem mam wrażenie że np. przy nastawionych 22 stopniach leci zbyt gorące powietrze, dopiero jak przekręcę na "LO" i wrócę do 22 stopni to wszystko wydaje się wrócić do normy. Czy ktoś ma podobny "problem"??