jest gdzies jakies szersze info na temat tego sylwka na stoku ? chetnie bym sie wybral na taka impreze :)
Printable View
pewnie tu jest więcej informacji:)pozdro
http://korbielow.net/sylwester_na_stoku/
super sprawa ,jak nie wyjdą nam inne plany sylwestrowe to my z Adam$ikiem chyba skoczymy na te narty
Hmmm, jeździłem do Szczyrku ładnych kilka lat i przestałem, ze wzgl. na brak jakichkolwiek postępów, tylko kasę zdzierają... W Wiśle (Cieńków - NAT) masz za 35zł 2h, za 45zł 4h jazdy. Nowa kanapa, warunki ok, stok dobry dla początkujących i średnio jeżdżących, choć można też śmignąć fajnie. Przez 2h zjechałem 9 razy, więc wcale nie ma źle z cenami. A jak ktoś chce trudniejszą trasę to dla mnie jedynie Velka Raca, choć tam jest już ojro i ceny to dopiero kosmos... Ale warunki idealne, stoki długie i dla każdego (można spokojnie, a można... hmmm :rolleyes: )
Wisłę testowałem w niedzielę, ogólnie polecam dopóki nie ma masy ludzi.. Do Szczyrku jedynie golgota mnie przekonuje, ale często muldowisko się tworzy a ratraka nie widać niestetyyyy...
Pozdrawiam narciarzy i 'parapeciarzy' spod znaku AR :) Do zobaczenia na stoku,
GrzesiuŻar
to prawda ze w szczyrku pod wzgledem infrastruktury jest kiepsko ale nigdzie indziej w polsce nie ma tylu tras narciarskich i jest to najwiekszy osrodek narciarski w naszym kraju. wcale nie uwazam ze jest tam drogo karnet terminowy od 8 do 13 kosztuje 48 zl dla porownania 5 godzin na nowej osadzie w wisle 55 zl no tylko ze na nowej osadzie sa 4 trasy a w szyczrku jest ich kilkanascie. swoja droga mnie cieszy to ze tam sie nic nie dzieje nie ma zadnych inwestycji itd bo to odstrasza ludzi a dzieki temu kolejki mniejsze do wyciagu :D
btw swoja droga kiedys zaproponowalem w temacie spotow w bielsku zeby zorganizowac spota narciarsko-snowboardowego ale niestety nie bylo chetnych a szkoda ale moze w tym temacie znajdzie sie grupa zapalencow i razem zorganizujemy wpolny wyjazd na deske/narty pod znakiem AR ?? ;)
noo..... ładnie widzę, że może część alfaholików będzie na sylwku na stoku:) hehe aha odnosząc się do poprzedniego wpisu Velka Raca wcale nie jest taka droga przykładowo na Nowej Osadzie 4h kosztują 60zł, Zagroń cały dzień 70zł, a na słowacji 18euro na dzień czyli ok 73zł a trasy nieporównywalne.pozdro