loco145 piszesz, że oklejałeś już kilka samochodów i z tego co wiem to największy problem to nie demontaż szyb ale wypukłość tylnej szyby. Jak sobie z tym radziłeś, samo grzanie folii wystarcza??
Printable View
loco145 piszesz, że oklejałeś już kilka samochodów i z tego co wiem to największy problem to nie demontaż szyb ale wypukłość tylnej szyby. Jak sobie z tym radziłeś, samo grzanie folii wystarcza??
z tylna szyba jest dość duży problem dlatego zawsze do tylnej szyby kupowałem folie termokurczliwa, jest troche grubsza i kolor utrzymuje się dłużej niż w przypadku normalnej folii. Jak jest termo to już inna bajka bo najpierw na zewnatrz ja sobie wyścielasz układasz i grzejesz (przynajmniej to mój sposób:) ) i ona się dopasowuje bardzo fajnie:) Boczne można kleić normalną bo wypukłości brak lub są bardzo minimalne ale na tylna musi być termo bo nawet jeśli grzejesz zwykłą to zanim ona zmięknie to poprostu skurczy się jak pomarańcza i tak już zostanie:) koszt na alledrogo foli takiej już fajnej bo tam odcienie różne są to od 45 zl za black calssic jeśli się nie myle :)
Oszz kurcze nie dopisalem:) chodzilo mi o kolor auta oczywiscie:) bo widze ze masz cos podobnego do mojego chyba:)
Koledzy ma ktoś może kogoś znajomego który zajmuje się przyciemnianiem szyb w okolicach Piotkowa Trybunalskiego
Witam
Przymierzam się do przyciemniania szyb w mojej 159. Może nie do końca pasuje mi to wizualnie akurat w tym modelu, ale bardzo często zostawiam jakąś torbę na tylnej kanapie i przez przyciemnione szyby aż tak nie rzuca się to na parkingu :). Zastanawiam się tylko nad stopniem przyciemnienia tyłu, próbowałem poszukać jakiś zdjęć na googlach ale średnio mi to wyszło. Czy ktoś przyciemniał szyby i ma jakieś poglądowe zdjęcia jak to wygląda? Chyba według przepisów mogę je przyciemnić nawet 100%? Interesuje mnie czarny sedan, z góry dzięki na pomoc ;).
Pozdrawiam
Dzięki, ale chyba na 100% przyciemnienia się nie zdecyduję, bo auto będzie wyglądać jak karawan :). Jakby ktoś miał przykładowe zdjęcia po takim zabiegu to byłbym bardzo wdzięczny :).
Czarne auto z szybami oklejonymi czarną folią zawsze będzie wyglądać jak karawan :) Jeśli masz jasne alufelgi (o ile zdjęcie z profilu jest Twoje), może lepszym pomysłem będzie szara/srebrna folia?
Zerknij jak u mnie wyglądają szyby oklejone czarną folią -20%, link do ogłoszenia w podpisie.
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=166260&stc=1
u mnie tak to wygląda :D Jest czarno ale dobrze to wygląda bo kolorek inny
Ja ostatnio przyciemniłem swoją 159 sedan srebny, stopien przyciemnienia to 35 byla to druga folia z najciemniejszych do wyboru z palety 1 byla czarna calkowicie ja mam tą 2, tylnia szyba zawsze bedzie jasniejsza poniewaz jest w alfach w sedanie jasna tapicerka za szybą i przez przednią szybe pada swiatło na tylnią wiec sa takie 2 warianty dotyczace tylnej szyby, a bocznie tylnie wydaja sie praktycznie czarne poniewaz mam czarna skore a folie mam tą samo co na tylnej, ogolnie jestem zadowolony moze jest gorzej z cofaniem wnocy lecz to nie przeszkadza przynajmniej mi ale za to w słoneczne dni jest fajnie autko sciemnione wsrodku, jezeli trzeba to wstawie fotki przed i po zabiegiem, tyle ze przy srebnym kolorze zawsze ciemne szyby będą ładne wyglądać