Witam. Noszę się z zamiarem przyciemnienia szyb ( tylna + tył boczne drzwi + małe ). Czy ktoś z Was to robil ? Czy konieczne jest rozbierania drzwi ? Jaki przybliżony koszt ? Polecacie kogoś z Bielska-Białaj lub okolic ?
Witam. Noszę się z zamiarem przyciemnienia szyb ( tylna + tył boczne drzwi + małe ). Czy ktoś z Was to robil ? Czy konieczne jest rozbierania drzwi ? Jaki przybliżony koszt ? Polecacie kogoś z Bielska-Białaj lub okolic ?
Szymon
Ja oklejałem w Stilo u gościa gdzieś w okolicach Krakowskiej (przed pierwszymi światłami na dół w prawo) - całe auto 300 zł jakieś 4 lata temu, ale nie polecam - przy rozbieraniu połamał mi zaczepy w drzwiach i klapie bagażnika a potem posmarkał silikonem na odp...dol.
a wiecie jak oklejanie przednich szyb ma się do bezpieczeństwa. Oj dowodzik może polecieć
całe, w sensie tylne czarne a w przednich drzwiach antywłamaniowe, wszystko z atestem, ale fachowiec do życi, nie odróżniał pojęć demontaż i destrukcja![]()
Nie ma atestu na przednie boczne szyby. Jeśli przyciemniać to tylko piecowo np:http://www.carsolar.com.pl/?link=kontakt dowiadywałem się rok temu w technikolor, to na alfę wszystkie szyby prócz przedniej, której nikt nie przyciemnia kosztowało 1500 zł 6 godz ich pracy. Możesz sam zawieźć wymontowane to dużo taniej.
musze odkopać temat![]()
kto w sedanie sam przyciemniał szyby ?? bo mam parę pytań ??albo w firmie ktoś przyciemniał i był przy tym
![]()
obkleiłem już kilka sedanów i hatchback-ów i innych autek więc wiem jak się zabrać do tego ale w swojej 159 jak zobaczyłem że tam nad tylna szybą są poduszki (kurtyny) to mnie to załamało bo się boje tego tknąć:/
Nie wiem jak z tyłu ale z przodu nie ma problemu.
Wymieniałem podnośniki obu przednich szyb i znośnie to idzie choć jest trochę roboty. Jednak żadnych większych trudności nie napotkałem.
no własnie przód mam obcykany ale pójdzie delikatna czarna folia (najwyżej dowód poleci) tylne to też nie problem bo rozbieralem już drzwi (też problem z podnośnikiem) ale chodzi mi wlaśnie o tylną i tu są schody :/ najlepiej byłoby ja wyciągnąc obkleić i włożyć ale to za dużo zabawy a już przyciemniałem tak o na aucie tylko te poduszki tam :/ jak się zabrać za rozebranie tego ?? i jak półke wyciągnąć??
a tak przy okazji kolego seba_css jaki masz kolor ??chodzi mi o kod i nazwe
![]()