Można to sprawdzić w warunkach domowych. Potrzebne są nam jednak 4 strzykawki i druga osoba do pomocy :)
Printable View
a kolego kiedy zmieniales olej?? bo ja tez musialem dluzej krecic zeby zapalil i to bez roznicy jaka byla temperatura na dworzu. a po sobotniej zmianie oleju i filtrow dzisiaj przy -15*C odrazu silnik zaskoczyl:)
dzis zauważyłem ze od jakis dwoch tygodni mialem non stop klime wlaczona (zarowka sie przepalila i nie zwrocilem uwagi) wiec moze i od tego slabo odpala
---------- Post dodany o godzinie 20:44 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:43 ----------
tzn. tak podejrzewam bo od takiego czasu slabiej mi kreci przy odpalaniu
---------- Post dodany o godzinie 20:45 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:44 ----------
Szlendax ile ci kucy przybyło po chipie?
---------- Post dodany o godzinie 20:47 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:45 ----------
a co do wtrysków to chyba widziałbym jakas chmurke w wstecznym lusterku a nic takiego nie widać
ja juz swoja kupilem zchipowana. podobno ma 130 kucy i 330nm... ale wszystko do sprawdzenia na hamowni :)
panowie a jak załapie to równo pracuje czy chwile tak jak by na 3 tłoki ? podepnijcie lapsa i wykresiki z obrotów, ciśnienia paliwa, regulator wysokiego ciśnienia.
a jaki masz motorek oryginalnie po chipku ? masz może CF2? jak tak to jaki dokladnie model sterownika hw i sw.
jeśli o mnie chodzi to co ktores odpalenie właśnie jest taki krociutki objaw jakby nie łapał na wszystkie gary
silnik mam 105 koni. a gdzie moge sprawdzic model sterownika??
bo jesli pod lapkem to chwilowo nie mam lapka;]
masz kabelek obd2 i jakis soft npp fiat ecu scan?
a jak nie to pod nodami pasazera jest taka skrzyneczka czarna z dwuch stron na imbusa i tam siedzi sterownik na nim pisze
Ostatnio sprawdzilem czy pompa paliwa dobrze pompie i sie okazało ze jest ok ale za to widze ze kontrolka świec żarowych siwci czy jest -7 czy -1 cz 0 czy +5 tak samo dlugo jakies 2 sekundy gdy czekalem az kontrolka swiec przestanie świecic i przekrecalem kluczyk ab7y odpalic wlasnie wtedy alfa miala problemy z odpaleniem a gdy nie patrze na ta kontrolke tylko tak sobie poczekam do 10 sekund to alfa odpala bez zadnego problemu nawet przy wiekszych ujemnych temperaturach. To chyba nie jest normalne aby ta kontrolka siwcila tak szybko gasła przy ujemnych temperaturach z tego co pamietam kiedys raczej świeciła dłuzej. Co to moze byc za przyczyna moze to przekaznik świec żarowych?? Co sadzicie o tym?