Mam taki problem przy odpalaniu autka dlugo kręci zanim odpali co to możę być za przyczyna moze macie jakieś pomysły albko ktos mial już taki problem. Pozdrawiam
Mam taki problem przy odpalaniu autka dlugo kręci zanim odpali co to możę być za przyczyna moze macie jakieś pomysły albko ktos mial już taki problem. Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez kamol ; 13-02-2011 o 18:27
Czesc
ja mam podobnie około 5 obrotów i załapuje ale okolo sekundyjakby pracował na bardzo niskich obrotach i po tej chwilce wchodzi na normalne obroty.
wyglada to jakby aku był słaby miał słaby prad rozruchu, trza by go zmierzyc.
Zastanawia mnie rowniez to ze kontrolka świec bardzo krotko świeci i gaśnie , w poprzednim aucie świece grzały sie znacznie dłużej.
Korzystajac z okazji po wymianie termostatu jak juz auto złapie temperature opróczy pracu dieselka słysze jakby cos jeszcze szumiało nie wiem czy to westia złego odpowietrzenia po wymianie termstatu moze ktos cos wie na ten temat
---------- Post dodany o godzinie 19:20 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:12 ----------
A ty widze DGR jestes jeśli to rejestracja to taka jak moja , ta sama okolica he he
Chyba przyjdze odwiedzic mechanika na diagnozę mam nadzieje ze to nic poważnego![]()
CO do odpalania, to niekoniecznie musi być wina pompki, a może samego filtra pełnego syfu. Spuść wodę w z filtra paliwa, a co do kręcenia jeszcze, to są niskie temperatury i w zimę zawsze diesel pali gorzej, nia ma siętym za bardzo co przejmować.
Filtr paliwa był zmieniany jakies 2m-c temu wiec raczej to nie to a Alfa stoi w garażu i nawet jak sa dodatnie temperatury to kreci okolo 5-6s wiec to chyba nie wina temp trzeba szukac dalej ale dzieki za radu jestem bardzo wdzieczny za nie pozdrawiam
Kamol
napisz co i jak jesli cos sie wyjasni
U mnie tez tak ciezko pali bez wzgledu na temperature
Jednak mi sie wydaje ze winny jest akumulator za slaby
Akumulato u mnie nie jest za slaby bo jest nowy nawet roku nie ma ale ze wstepnej rozmowy z mechanikiem to stwierdzil ze za male ciśnienie podaje pomka i to moze byc wina pompa paliwa albo zawor zwrotny w pompie i nie trzyma paliwa juz jak sie wyjasni sprawa to napisze co i jak pozdrawiam
Bardzo dobra sugestia-wtryski...