Rozmawiałem z poprzednim właścicielem i już wiem, że on jako pierwszy właściciel nie wymieniał w/w części od nowości więc wygląda na to, że mój akumulator przetrwał 178tyś km. Jutro odbieram nowy. Jakes wskazowki przed wymiana?
Printable View
Rozmawiałem z poprzednim właścicielem i już wiem, że on jako pierwszy właściciel nie wymieniał w/w części od nowości więc wygląda na to, że mój akumulator przetrwał 178tyś km. Jutro odbieram nowy. Jakes wskazowki przed wymiana?
no to juz wszystko wiem i problem rozwiazalem, wiec zaczynajac od genezy awarii, olej w selespeedzie "zniknal" po peknieciu membrany w akumulatorze cisnienia, przy wymianie w/w trzeba pamietac (bardzo wazne i niebezpieczne w razie zaniedbania), ze zanim zabierzecie sie za wykrecanie (klucz plaski 27) to najpierw podepnijcie kompa i zredukujcie w nim cisnienie!!!! potem to juz kazdy sobie poradzi kilka srub na podstawce akumulatora potem opaska na wymienianej czesci i spowrotem tak samo, u mnie troche komplikowalo miejsce polozenia parownika od gazu (wlanie parownik ktos wepchnal miedzy ten akumulator cisnienia a filtr powietrza), po zlozeniu wszystkiego jeszcze mala kalibracja i jest naprawde doskonale, biegi wchodza tak jak powinny, i moze zaczelem sie juz przyzwyczajac do jezdzenia z defektem, ale nawet na nizszych obrotach mam wrazenie ze wchodza szybciej, dziekuje wszystkom za pomoc i pozdrawiam
No to fajnie że odzyskałeś dawną Belle i teraz cieszysz się niezawodnym przyspieszeniem.;)
Witam wszystkich...
Mam podobne objawy w zasadzie dzis sie zaczęło, ale pytanko jest następujące:
-jak zbić ciśnienie za pomocą FES-u...
-jak to opcja mam tylko demówkę...
Pozdrawiam!!!
---------- Post added at 17:37 ---------- Previous post was at 17:30 ----------
Ale ciśnienie najważniejsze jak je zbić...?
Pzdr...
Witam...
Ponawiam pytanie!
Czy wie ktoś jak zbic ciśnienie FES-em w selespeedzie...??????
Pozdrawiam:)