1. Mam w podpisie;)
AR 156 2.0 TS 97r
2. Tak ECU to M1.5.5
3. Zastanawiam się nad kupnem jeśli demo będzie działało prawidłowo.
Printable View
1. Mam w podpisie;)
AR 156 2.0 TS 97r
2. Tak ECU to M1.5.5
3. Zastanawiam się nad kupnem jeśli demo będzie działało prawidłowo.
Dodam tylko jeszcze jeden objaw:
* Jeśli silnik jest na obrotach powyżej 2-3tyś to zebranie nogi z gazu powoduje dwu lub trzykrotne szarpnięcie silnika.
---------- Post added at 20:31 ---------- Previous post was at 14:12 ----------
Tak jak poradziłeś bubu321 umieściłem stosowne pomiary w odpowiednim temacie, jak byś był tak miły;) TU http://www.forum.alfaholicy.org/147_...tml#post524092
A jest tak opcja dla jtd ?? jeśli tak to czy ktoś może podać linka do programu lub podesłać na maila alfadiaga pod Windows 7.
mag_club@vp.pl
Hej zrobilem u siebie mase resetow juz i zawsze lepiej jezdzila mi fura. Teraz masakra robie reset parametrow adaptacyjnych i nie moge odpalic silnika. Odlaczam MAF i odpala, podlaczam MAF z powrotem i tak jakbym wogole nie robil tego resetu. Ma ktos jakis pomysl dlaczego nie chce odpalic po resecie? MAF pokazuje dobre parametry.
wadliwy MAF?
często się to zdarza...
zalozmy ze mam sprawny MAF a auto jest na jalowym biegu i odlaczam MAF to powinien silnik przechodzic na tryb awaryjny, dusic sie i wrzucac wyzsze obroty tak? Ale jak jest w moim przypadku ze go odpinam i sie nie dusi tzn ze jes do dupuy?
Zgadza się problemem był MAF wymieniłem i jest dużo lepiej, wcześniej zrobiłem test. Odłączyłem Przepływomierz uruchomiłem silnik zapaliła się kontrola od wtrysków i auto miała wielkiego kopa ale gasło jak się zatrzymywałem, podłączyłem ponownie na następny dzień kupiłem nową przepływkę oryginalną boscha 330zł i chodzi wszystko jak marzenie, nie wiem czy nie zrobić po jej wymianie resetu parametrów adaptacyjnych ponieważ ostatnio jak robiłem to na uszkodzonym MAF-ie czy przez to te wartości mogą być inne? Mam małe wrażenie że na odłączonym jechał jeszcze lepiej niż na nowym ale to może tylko takie wrażenie.
Polecacie zrobić reset?