To z całą pewnością mogę napisać że nic nie zrobił, szlif panewek....zrobił ciebie na kasę.
Na wariator mi to nie wygląda
Printable View
To z całą pewnością mogę napisać że nic nie zrobił, szlif panewek....zrobił ciebie na kasę.
Na wariator mi to nie wygląda
Wariator nie był wymieniany, ale przy wariatorze to by chyba na luzie terkotało, a tutaj tylko przy wciśniętym gazie. Tak czy siak, muszę chyba pojechać do innego mechanika.
Jeśli będziesz szukał mechanika do rozrządu TS-a to pytaj, czy ma odpowiednie narzędzia - blokady, czujnik zegarowy, specjalne klucze.
Jeśli powie, że mu to nie jest potrzebne bo on ustawia na znaki to uciekaj od takiego jak najdalej.
A ten oszust od motodoktora to powinien oddać pieniądze, bo nic nie zrobił.
Panewek się nie szlifuje. Szlifuje się wał i daje się panewki nadwymiarowe - wątpię, aby on to zrobił.
Pierwszy raz słyszę o dobrym mechaniku który użył doktora. Skandal. Dodatkowo radzi kupić używany silnik zamiast zrobić solidny jeśli to już konieczne remont. Używany silnik możesz kupić tylko w przypadku jeśli znasz na 100% historię samochodu z którego pochodzi. Dodatkowo musisz mieć pewność że to auto było zadbane,serwisowane i z małym przebiegiem. Ale to już S-F.
U starego w fiacie jak złapało na panewce (na korbowodzie) i sie obruciła to własnie było słychac takie stukanie jak sie dodawało gazu. Kupiliśmy panewki na kanał godzina roboty i gotowe. Lepiej samemu oblukac jesli ma sie troche pojecia.
Mniej roboty a naciągnąć może na tyle samo :):)
Witam, podoba mi się Twoje podejście do tematu a potrzebuję dobrego fachowca od silników JTS 2.0 w okolicach Krakowa. Może znasz dobrego fachowca a nie bajkopisarza na tym terenie? Swój problem opisałem pod tytułem:"JTS 2.0 po remoncie rozrzedza olej benzyną" (nie wiem jak na forach polinkować to). Pozdrawiam wszystkich uzytkowników.