Skasuje adaptacje paliwowe które mogły się "rozjechać " na uszkodzonej sondzie.Cytat:
Napisał bubu321
Printable View
Skasuje adaptacje paliwowe które mogły się "rozjechać " na uszkodzonej sondzie.Cytat:
Napisał bubu321
hmm a gdzie jest sonda bo nie wiem :(( ?? odpiac i co jechac tak czy jak bo nierozumiem ??
Odpięcie wtyczki od przepływki zdaje egzamin w ropniakach.Na benzynie po odpięciu nie da się jechać,bo gaśnie.
Sonda jest wkręcona w wydech a wtyczkę ma tuż przy kolektorze wydechowym taka podłużna na cztery kable dwa białe, czarny i szary. Tak odłączyć je przejechać się jeżeli przymulenie będzie winą sondy poprawa będzie natychmiastowa. Można z odpiętą pojeździć nawet kilka dni i nic się nie stanie - kontrolka wtrysku też się nie zapali tylko ecu zapisze błąd który po czasie się skasuje ( jak pamiętam po dziesięciu odpaleniach od usunięcia usterki).Cytat:
Napisał Kondziu
no wlasnie nie moglem dodac gazu wogole... ;/Cytat:
Napisał grzelutek
sorki tam poszlo mi 2 razy to samo...Cytat:
Napisał Bedboys
jezeli wtyczka od sondy jest taka zolta i wielkosci wtyczki od przeplywomierza to odlaczalem i zadnej roznicy a jesli to nie sonda to prosze o wytmumaczenie i moze jakos sie doszukam ;) ;P ( nie znam sie za bardzo ) ;)
moze ma ktos jakies foto ;>
[quote="Kondziu"]Cytat:
Napisał MaxiBB
ta przeplywka faktycznie jest firmy bosch - niemniej jednak nie jest nowa a to raczej wyklucza jako potencjalny nabytek, bynajmniej dla mnie. Ja zakupilem przeplywke na aukcji ktora juz sie skonczyla, ale te same przeplywki mozna kupic tu: przeplywka bosch
pozdrawiam
ok dzieki, znalazlem za 240 tylko czy to na pewno to... kurcze nie chce wydawac po kolei na czesci i szukac przyczyny... moze ma ktos jakies rozwiazanie... ? Niby wynika ze przeplywomierz ale niektorzy mowia ze moze silniczek krokowy, inni ze swiece ( +kable), sam nie wiem...
Jeśli samochod jest modelem roku > 1997 to odłaczenie akumulatora nie wyzeruje parametrów adaptacyjnych sondy, przepływomierza.
sprawdzone na 4 modelach aut spełniających te warunki.
Dopiero podpięcie komputera i zerowanie parametrów adaptacyjnych dało rezultaty.
:wink:
Wiele marek samochodów ma tak że skasować adaptacje da się tylko przez podpiecie do kompa. Ja poprzednio miałem 156 1,6 98r. i przez komputer się nie dało, tylko przez odłączenie akumulatora. Gdzieś w necie czytałem że to nie zależy od rocznika tylko rodzaju oprogramowania ale nie miałem możliwości sprawdzenia tego w praktyce, poza tym odpięcie akumulatora jeżeli nie spowoduje skasowania adaptacji napewno niczemu nie zaszkodzi.Cytat:
Napisał bubu321